Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Grevă în Sierra Leone: Cadavrele unor persoane decedate din cauza Ebola, abandonate în stradă

Grevă în Sierra Leone: Cadavrele unor persoane decedate din cauza Ebola, abandonate în stradă

Un articol de: - 25 Noi 2014, 23:09
Grevă în Sierra Leone: Cadavrele unor persoane decedate din cauza Ebola, abandonate în stradă Externe

Angajații echipei speciale pentru îngroparea morților de Ebola din Sierra Leone au abandonat cadavre în fața unui spital pentru a protesta față de eșecul autorităților de a le plăti bonusurile cuvenite, relatează BBC.

Potrivit martorilor din Kenema, nu mai puțin de 15 cadavre au fost abandonate în plină stradă, dintre care trei la intrarea în spital.

Un purtător de cuvânt al greviștilor din orașul Kenema, din estul țării, a declarat că lucrătorii care se ocupă de îngroparea morților de Ebola nu au primit sporul de pericol de șapte săptămâni.

Autoritățile au recunoscut că banii nu au fost plătiți, dar în același timp au cerut ca toți membrii echipei speciale aflați în grevă să fie concediați.

"Expunerea unor cadavre într-un mod atât de inuman este cu totul inacceptabil", a declarat purtătorul de cuvânt al Centrului național de reacție împotriva Ebola, Sidi Yahya Tunis.

El a adăugat că guvernul central a plătit banii către autoritățile locale din domeniul sanitar, precizând că trebuie să se efectueze o investigație pentru a stabili de ce banii nu ajung la cei îndreptățiți să-i primească.


Citeşte mai multe despre:   Ebola