Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE, avertizare de ULTIMĂ ORĂ: Grevă în toată Olanda, marți, în transportul public. Ce trebuie să știe românii care tranzitează țara

MAE, avertizare de ULTIMĂ ORĂ: Grevă în toată Olanda, marți, în transportul public. Ce trebuie să știe românii care tranzitează țara

Un articol de: B1.ro - 27 Mai 2019, 22:38
Foto: pixabay.com Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi anunță pe cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Țărilor de Jos, că Federația Națională a Sindicatelor din Olanda (FNV) a anunțat greve pe întreg teritoriul Olandei pentru marţi, 28 mai 2019, pentru 24 de ore, începând cu ora 4:00. 

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, la acțiunile greviste anunțate vor participa personalul din transportul public, angajați ai căilor ferate, angajați ai transportului public de suprafață și personalul maritim navigant.

"Aeroportul Schiphol anunță că va fi inaccesibil cu transportul public în intervalul de timp menţionat, circulația de suprafață fiind limitată doar la transportul pe calea ferată, între Hoofddorp, Schiphol, Amsterdam Lelylaan, Amsterdam Sloterdijk și Gara Centrală din Amsterdam, cu patru garnituri de tren/oră, în intervalul de timp 05:00 - 21:00 din data de 28 mai 2019", precizează MAE

Ministerul recomandă călătorilor planificarea din timp a călătoriilor, precum și consultarea paginilor web ale companiilor de transport: https://www.schiphol.nl/en; https://www.ns.nl/en; https://9292.nl/en.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: + 31 (0) 70 354 15 80; + 31 (0) 70 322 86 12; +31 (0) 70 331 99 80, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de Jos: + 31 (0) 6 22 82 33 00 și telefonul de urgenţă al secţiei consulare: +31 (0) 651 596 107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://haga.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Citeşte mai multe despre:   Olanda,   MAE