Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Grup de lucru înființat pentru o recapitalizare rapidă a băncilor elene după alegeri

Grup de lucru înființat pentru o recapitalizare rapidă a băncilor elene după alegeri

Un articol de: - 09 Sep 2015, 21:22
Grup de lucru înființat pentru o recapitalizare rapidă a băncilor elene după alegeri Foto: pressalert.ro Externe

Un grup de lucru, care include membrii ai Guvernului grec și reprezentanți ai creditorilor (UE, FMI, BCE), va fi înființat în vederea examinării opțiunilor pentru o recapitalizare rapidă a băncilor grecești după alegerile din 20 septembrie, a anunțat marți seară Ministerul Economiei, transmite AFP, citată de Agerpres.

”Ministerul Economiei, în colaborare cu Banca Centrală a Greciei, a decis marți să înființeze un grup de lucru care să se ocupe de recapitalizarea băncilor. Obiectivul este stabilirea rapidă a cadrului pentru recapitalizare astfel încât guvernul rezultat în urma alegerilor din 20 septembrie să aibă la dispoziție propuneri concrete pe baza cărora să poată lua deciziile corecte”, se arată într-un comunicat al Ministerului grec al Economiei.

Situația băncilor elene s-a înrăutățit în ultimii ani pe fondul declinului economiei și al majorării valorii creditelor neperformante, astfel încât acestea vor avea nevoie de a treia recapitalizare, începând din 2010 până în prezent, când Grecia a avut nevoie de asistență financiară pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

Cele patru mari bănci grecești — National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank și Eurobank — sunt prezente și pe piața din România.

O sumă de 25 de miliarde de euro din ultimul program de asistență acordat Greciei de creditorii internaționali, în valoare de 86 de miliarde de euro, a fost alocată pentru recapitalizarea băncilor elene până la finele acestui an.

Sumele necesare pentru recapitalizare vor depinde însă de testele de rezistență derulate de Banca Centrală Europeană în rândul marilor bănci grecești până la finele acestei luni.

Citeşte mai multe despre:   UE,   FMI,   bce