Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Lovitură pentru extremiştii eurosceptici din Parlamentul European: Grupul lui Nigel Farage s-a desfiinţat

Lovitură pentru extremiştii eurosceptici din Parlamentul European: Grupul lui Nigel Farage s-a desfiinţat

Un articol de: Sebastian Pricop - 27 Iun 2019, 12:51
Lovitură pentru extremiştii eurosceptici din Parlamentul European: Grupul lui Nigel Farage s-a desfiinţat Foto: Hepta Externe

După mulţi ani în care a atacat Uniunea Europeană chiar din interiorul ei şi a făcut tot posibilul pentru ca Brexitul să aibă loc, Nigel Farange primeşte o mare lovitură. Grupul său din Parlamentul European a fost desfiinţat.

"Vă anunţ că grupul extremist al euroscepticului britanic Nigel Farage s-a desfiinţat. Nigel Farage şi Mişcarea 5 Stele din Italia nu au reuşit să îndeplinească condiţia minimă pentru constituirea unui grup politic în Parlamentul European, anume aceea de a avea europarlamentari din cel puţin un sfert din statele membre. Grupul nu se va constitui la începutul noii legislaturi”, a scris europarlamentarul român Siegfried Mureşan pe pagina sa de Facebook.

Liberalul a subliniat că acest lucru este o veste foarte bună pentru Uniunea Europeană deoarece astfel aceşti extremişti vor avea mai puţine şanse să atace comunitatea europeană.

"Am fost unul dintre puţinii care au spus pe toată durata campaniei electorale că numărul euroscepticilor nu va creşte semnificativ în Parlamentul European, că importanţa lor va rămâne foarte mică şi că extrema dreaptă eurosceptică nu va deveni niciodată o forţă politica solidă şi coerentă la nivel european. Extremiştii nu pot să construiască nimic, este foarte bine că alegerile europarlamentare au fost câştigate de forţe proeuropene”, arată Siegfried Mureşan.

După ce a rămas fără grup parlament, Nigel Farage va rămâne de la finalul lunii octombrie şi fără funcţia de europarlamentar dacă Brexitul va fi concretizat.
 

Citeşte mai multe despre:   Nigel Farange,   Parlamentul European