Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Juan Guaido: ”Facem apel la întregul popor al Venezuelei să participe la cea mai mare manifestaţie din istoria acestei ţări pe 1 Mai”

Juan Guaido: ”Facem apel la întregul popor al Venezuelei să participe la cea mai mare manifestaţie din istoria acestei ţări pe 1 Mai”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 19 Apr 2019, 22:25
Juan Guaido: ”Facem apel la întregul popor al Venezuelei să participe la cea mai mare manifestaţie din istoria acestei ţări pe 1 Mai” Foto: Hepta.ro Externe

Juan Guaido, președintele interimar din Venezuela - recunoscut de SUA, România și alte state din peisajul euroatlantic, a făcut apel, vineri, „la ce mai mare manifestație” din istoria țării sale pe 1 Mai, în încercarea de a-l îndepărta pe Nicolas Maduro de la putere, potrivit AFP preluat de Agerpres.

„Facem apel la întregul popor al Venezuelei să participe la cea mai mare manifestaţie din istoria acestei ţări pe 1 Mai, pentru a cere să înceteze definitiv uzurparea'' puterii, a declarat Guaido în cadrul unui discurs rostit în faţa mai multor sute de simpatizanţi reuniţi într-o piaţă din Caracas.

„Miraflores ! Miraflores !'', au scandat apoi simpatizanţii, referindu-se la Palatul Miraflores, unde se află preşedinţia venezueleană, disputată între Guaido şi Maduro.

„Punctul de sosire al acestei manifestaţii va fi cel de unde noi vom cere să înceteze definitiv uzurparea'' puterii, le-a răspuns Guaido, fără să evoce explicit palatul situat în centrul Caracasului.

Data reţinută pentru această nouă manifestaţie este una puternic simbolică, deoarece de fiecare 1 Mai guvernul venezuelean, care se declară urmaşul regimului fostului preşedinte Hugo Chavez (1999-2013), organizează mari defilări cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii. 

Citeşte mai multe despre:   Juan Guaido,   Nicolas Maduro,   Venezuela