Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Guvernul Ecuadorului a anunțat că va retrage licența de emisie pentru 55 de posturi de radio și televiziune

Guvernul Ecuadorului a anunțat că va retrage licența de emisie pentru 55 de posturi de radio și televiziune

Guvernul Ecuadorului a anunța, vineri, că va retragele licențele de emisie pentru 55 de posturi de radio și televiziune din cauza nerespectării unei prevederi a legii privind comunicațiile, ce a fost adoptată de curând, informează AFP.

Jaime Guerrero, ministrul Comunicațiilor din cabinetul de la Quito, a anunțat că 51 de posturi de radio și patru de televiziune nu s-au conformat reglementărilor care le obligau să prezinte o declaraţie sub jurământ că folosesc de doi ani în nume propriu frecvenţele ce le-au fost atribuite.

Potrivit demnitarului ecuadorian, această infracţiune va fi sancţionată cu retragerea 'în scurt timp' a frecvenţelor acordate posturilor în cauză al căror nume nu a fost dezvăluit.

Legea privind comunicaţiile a fost votată în luna iunie în Congresul de la Quito la iniţiativa preşedintelui ţării, Rafael Correa.

Noile reglementări prevăd o nouă repartizare a frecvenţelor în trei părţi egale, între mass-media publice, comunitare şi grupuri private care erau până în prezent în poziţie dominantă cu aproximativ 80% din piaţa audio-vizuală. Legea se referă, de asemenea, la înfiinţarea unui consiliu de supraveghere care are posibilitatea de a sancţiona cu amenzi mass-media ce refuză să îşi retuşeze informaţiile.

La începutul lunii septembrie, un grup de jurnalişti a depus un recurs pentru neconstituţionalitatea legii, considerând că încalcă libertatea de exprimare. Curtea Constituţională nu a dat încă o hotărâre cu privire la acest recurs.