Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Guvernul federal german a aprobat o înăsprire a legislaţiei naţionale în vederea limitării răspândirii COVID-19. Măsura este văzută ca o victorie a Angelei Merkel în fața șefilor landurilor

Guvernul federal german a aprobat o înăsprire a legislaţiei naţionale în vederea limitării răspândirii COVID-19. Măsura este văzută ca o victorie a Angelei Merkel în fața șefilor landurilor

Un articol de: George Lupu - 13 Apr 2021, 13:53
Guvernul federal german a aprobat o înăsprire a legislaţiei naţionale în vederea limitării răspândirii COVID-19. Măsura este văzută ca o victorie a Angelei Merkel în fața șefilor landurilor Sursa Foto: Hepta/ DPA Images / Michael Kappeler Externe

Guvernul federal german a aprobat o înăsprire a legislaţiei naţionale în vederea limitării răspândirii COVID-19. Astfel, guvernul de la Berlin va putea să impună măsuri mult mai dure landurilor, în combaterea pandemiei de COVID-19.

Noul proiect legislativ constituie o victorie pentru Angela Merkel, adepta unei abordări mai dure pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Până acum, măsurile de combatere a pandemiei au fost decise prin colaborare între nivelul federal şi landuri, care sunt abilitate să ia decizii în materie sanitară, în virtutea sistemului federal german.

Acest proiect prevede o incidenţă minimă de 100 noi infectări la 100.000 locuitori pe trei zile pentru ca autorităţile federale să poată decide măsuri precum interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii şi închiderea magazinelor considerate neesenţiale.

În cazul în care rata incidenţei este cuprinsă între 100 şi 200 de noi infectări la 100.000 de locuitori, şcolile nu vor mai primi decât elevii testaţi de două ori pe săptămână. Şcolile vor trebui să rămână închise dacă rata incidenţei depăşeşte 200 la 100.000 de persoane.

Celelalte măsuri confirmă restricţiile intrate deja în vigoare în Germania la finalul anului trecut.

Germania, cu o populație de 83 de milioane, a pierdut aproape 79.000 de vieți în urma pandemiei. Având acum varianta B.1.1.7 mai contagioasă dominantă, rata națională de incidență de șapte zile a crescut în ultimele săptămâni de la sub 100 la 136,4 cazuri la 100.000 de persoane. Numărul total al infecțiilor din țară a depășit 3 milioane.

Citeşte mai multe despre:   Germania,   Angela Merkel