Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Guvernul francez anunță că se va opune planului Renault privind închiderea unor fabrici locale

Guvernul francez anunță că se va opune planului Renault privind închiderea unor fabrici locale

Un articol de: George Lupu - 20 Mai 2020, 21:34
Guvernul francez anunță că se va opune planului Renault privind închiderea unor fabrici locale foto: theverge.com Externe

Guvernul francez va insista să păstreze fabricile de producție Renault în Franța și dorește ca acesta să rămână centrul global pentru inginerie, cercetare, inovare și dezvoltare pentru constructor, a declarat miercuri premierul Edouard Philippe.

Vorbind în Senat, el a spus că Guvernul de la Paris este preocupat în special de menținerea uzinei Flins, din nord-vestul Parisului. La sfârșitul lunii mai, Renault intenționează să economisească 2 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) prin reduceri de cheltuieli în următorii trei ani după ce a înregistrat prima pierdere într-un deceniu anul trecut, scrie Reuters.

Cotidianul financiar francez Les Echos a raportat că Renault are în vedere închiderea a trei dintre fabricile sale franceze, inclusiv o fabrică de asamblare din Dieppe, și că ar înceta să mai facă mașini în Flins. Președintele consiliului de administrație Renault, Jean-Dominique Senard, și CEO-ul interimar Clotilde Delbos urmează să se întâlnească luni cu sindicatele pentru a discuta despre plan, care a fost anunțat în februarie.Cum arăta Angela Similea în tinerețe. Cele mai frumoase poze cu îndrăgita cântăreață româncă (GALERIE FOTO)

La vremea respectivă, Delbos a spus că nu vor exista tabuuri, ceea ce a dus la îngrijorările sindicale cu privire la reducerea locurilor de muncă. Însă, având în vedere că statul francez este cel mai mare acționar și luând în calcul un împrumut bancar de cinci miliarde de euro garantat de către statul francez, Renault are un domeniu relativ limitat pentru reducerea locurilor de muncă în Franța.

 

Grupul Renault, pierderi grele în contextul crizei provocată de COVID-19

 

Grupul Renault a înregistrat pierderi grele în contextul crizei provocată de COVID-19. Situația economică nu arăta prea bine nici anterior. Agenţia de evaluare financiară Fitch a retrogradat de curând ratingul Renault pentru datoriile pe termen lung, de la "BBB minus" la "BB plus", transmite Reuters.

Această evoluție negativă apare în contextul în care specialiștii estimează că pandemia va afecta câştigurile şi fluxul de numerar al Renault în 2020.  Vânzările companiei vor fi profund afecatate de încetinirea economiei globale.

Renault a trecut deja printr-o perioadă dificilă cauzată de prăbuşirea fostului director general Carlos Ghosn, implcat în scandaluri de corupție. Acest episod s-a reflectat în performanele financiare slape, în paralel cu cele ale  partenerului japonez Nissan.

 

Dacia a reluat producția la platforma de la Mioveni

 

Amintim faptul că în România Dacia a reluat luni producția de autovehicule la platforma industrială de la Mioveni, în condiții stricte, de distanțare socială.

Printre acestea se numără gruparea angajaților în mai multe schimburi. Astfel, prin intermediul unui comunicat de presă, Grupul Renault informează faptul că  la uzina Mecanica și Șasiuri, lucrul se desfășoară în trei schimburi, la uzina Vehicule, în două schimburi, iar la direcția Logistică România, într-un singur schimb.

Din 11 mai, uzina Vehicule va funcționa în trei schimburi, iar activitatea de logistică va fi corelată cu redemararea uzinelor Groupe Renault din lume.

Citeşte mai multe despre:   Renault,   Franta,   Covid-19