Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Guvernul japonez vrea să mute capitala de la Tokyo

Guvernul japonez vrea să mute capitala de la Tokyo

La aproape un an şi jumătate de la seismul şi tsunamiul devastator de la Fukushima, Japonia se pregăteşte deja pentru un nou „cutremur”. Guvernul se gândeşte să mute capitala de la Tokyo într-un alt oraş, după ce cercetătorii japonezi au evaluat la 70% riscul producerii unui seism cu magnitudinea de cel puţin 7 în zona Tokyo, în următorii patru ani.

Consilul pentru Prevenirea Dezastrelor i-a sfătuit pe membrii Executivului să transfere mai întâi câteva ministere şi Bănca Centrală.

Consiliul a recomandat guvernului să alegă între cinci oraşe mai puţin expuse decât capitala actuală. Acestea sunt: Osaka, Nagoya, Sapporo, Sendai şi Fukuoka.

Oraşele alese au fost selectate ţinând cont şi de faptul că au deja mari birouri guvernamentale şi sucursale ale Băncii Japoniei.

Guvernul mai este sfătuit să creeze adăposturi temporare pentru persoanele ale căror case au fost distruse de cutremurul de anul trecut.

Cercetătorii japonezi se tem că Tokyo va fi lovit în următorii patru ani de un mare cutremur după ce au analizat datele Agenţiei nipone de meteorologie. Potrivit acestora, în regiunea Tokyo a fost înregistrată o medie zilnică de 1,48 de cutremure cu magnitudine mai mare de 3 grade după catastrofa din martie anul trecut.

Ultimul seism soldat cu un număr mare de morţi în capitală a avut loc la 1 septembrie 1923. În urma lui au rămas peste 100.000 de morţi, mulţi fiind victime ale incendiilor.

Citeşte mai multe despre:   Japonia,   Tokyo,   cutremur,   seism,   tsunami,   Fukushima