Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Republica Moldova: Guvernul condus de Maia Sandu a picat în urma moțiunii de cenzură depusă de PSRM

Republica Moldova: Guvernul condus de Maia Sandu a picat în urma moțiunii de cenzură depusă de PSRM

Un articol de: B1.ro - 12 Noi 2019, 12:54
Sursă foto: hepta.ro Externe

Guvernul condus de Maia Sandu a picat marți în urma moțiunii de cenzură votată în Parlamentul de la Chișinău de 63 de deputați.

Pentru căderea Guvernului condus de Maia Sandu au votat deputații PSRM și PDM. 

Amintim faptul că Deputații socialiști au depus vineri o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu, după ce acesta și-a asumat răspunderea pentru un proiect de modificare a Legii Procuraturii.

Maia Sandu a decis modificarea legisalției, la scurt timp după ce rezultatele concursului privind selectarea unui nou Procuror General au fost anulate de către ministrul Justiției, Olesea Stamate, o decizie considerată scandaloasă de către partenerii socialiști de guvernare.

Potrivit noilor modificări legislative, anunțate de Maia Sandu, premierul va numi candidații la funcția de procuror general și va înainta lista Consiliului Superior al Procurorilor. De asemenea, procedura de revocare a procurorului se va face la sesizarea ministrului Justiției, a prim-ministrului sau a președintelui.

Ei vor putea crea o comisie de evaluare a procurorului general, din care vor face parte un fost procuror sau judecător, un expert internațional, și un reprezentant al societății civile, cu o experiență în domeniu de minimum 10 ani și cu o reputație ireproșabilă. (Vezi aici detalii).

 

 

 
Loading...