?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Guvernul socialist din Spania vrea să scape de unul dintre ultimele monumente fasciste din Europa! Ce planuri are premierul Sanchez cu rămășițele dictatorului Franco

Guvernul socialist din Spania vrea să scape de unul dintre ultimele monumente fasciste din Europa! Ce planuri are premierul Sanchez cu rămășițele dictatorului Franco

Un articol de: B1.ro - 11 Feb 2019, 22:17
sursă foto: amfostacolo.ro Externe

Guvernul socialist din Spania dorește să adopte un proiect de lege, vineri, prin care să îndepărteze rămășițele dictatorului Francisco Franco dintr-un mausoleum uriaș de la marginea Madridului, potrivit Reuters.

La mai bine de la 40 de ani de la moartea sa, epoca lui Franco rămâne un subiect sensibil în Spania. Planul Guvernului de a-i îndepărta rămășițele împarte societatea civilă și partidele spaniole în două, procesul fiind deja amânat de luni bune. Familia dictatorului se opune exhumării.

Potrivit presei spaniole, odată cu aprobarea ordinului de exhumare, premierul Pedro Sanchez îi va oferi familiei un termen de 15 zile pentru a se gândi la un nou loc în care acesta să fie îngropat.

Spania Franchistă s-a întins între anii 1939 și 1975, provocând moartea sau încarcerarea a zeci de mii de oameni, care se opuneau regimului. Ba mai mult, alți 500 de mii de militari și civili au murit în Războiul Civil sângeros, care a precedat regimul dictatorial.

Planul de exhumare face parte din ambiția Guvernului Pedro Sanchez de a transformarea „Valea celor Căzuți” într-un memorial dedicat victimelor căzute în acest Război Civil. Construcția, culminată de o cruce de peste 150 de metri, este criticată pe motiv că ar reprezenta unul dintre ultimele monumente din Europa dedicate fascismului.

Citeşte mai multe despre:   pedro sanchez,   spania,   francisco franco
 
 
 
Loading...