Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Guvernul spaniol recunoaște că testele rapide din China NU sunt fiabile. Beijingul susține că Madridul a cumpărat produsele de la o firmă fără licență

Guvernul spaniol recunoaște că testele rapide din China NU sunt fiabile. Beijingul susține că Madridul a cumpărat produsele de la o firmă fără licență

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Mar 2020, 16:26
Foto: pixabay.com Externe

Ministerul spaniol al Sănătății a recunoscut că prima tranșă de teste rapide cumpărată din China nu funcționează cum trebuie și dă asigurări că deja a găsit noi furnizori. De partea cealaltă, Beijingul a explicat că achiziția Madridului pentru diagnosticarea rapidă a persoanelor infectate a fost făcută de la o firmă fără licență, potrivit El Pais.

Testele nu funcționează bine, având o sensibilitate de doar 30%, deși aceasta ar trebui să depășească 80%, după cum atrăgea atenția cotidianul spaniol (Detalii AICI). În aceste condiții, rezultatele ar putea fi fals-negative, ceea ce ar conduce la situația în care persoanele infectate nu sunt depistate. Experții cer să realizeze în continuare testarea de tip PCR, care este mai lentă, dar mai sigură.

Ministerul chinez al Comerțului a oferit Madridului „o listă de recomandări de furnizori atestați”, printre care nu se regăsea și compania Bioeasy, spune Ambasada Chinei în Spania, pe Twitter. Aceasta este firma de la care Spania a cumpărat 340.000 de teste rapide, care detectează antigenul în 10 sau 15 minute. Chiar și așa, ambasada a subliniat că Bioeasy încă nu are „licență oficială din partea Administrației Naționale de Produse Medicamentoase din China pentru a-și vinde produsele”.

Concluzia la care au ajuns experții spanioli din zona de sănătate publică este că vor fi nevoiți să folosească în continuare testele de tip PCR, care arată rezultatele abia după patru ore de la utilizare și care necesită personal și echipament specializat.

Citeşte mai multe despre:   China,   Spania