Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Guvernul turc a cerut comunității internaționale să ia măsuri pentru încetarea ”masacrului” din Egipt

Guvernul turc a cerut comunității internaționale să ia măsuri pentru încetarea ”masacrului” din Egipt

Guvernul turc, condus de premierul Recep Tayyip Erdogan, a cerut comunității internaționale să ia măsuri imediate pentru încetarea ”masacrului” din Egipt, potrivit unui comunicat citat de AFP.

"Comunitatea internaţională în frunte cu Consiliul de Securitate al ONU şi Liga Arabă trebuie să treacă imediat la act pentru a face să înceteze acest masacru", a afirmat Erdogan.

Primul ministru turc, împreună cu șeful partidului islamo-conservator al Justiției și Dezvoltării și președintele Abdullah Gül, a susținut încă din momentul destituirii lui Mohamed Morsi că actul armatei reprezintă o ”lovitură de stat”, lucru care a provocat furia noii conduceri a Egiptului.

Totodată, Gül a denunțat o operațiune ”innacceptabilă” a poliției egiptene împotriva susținătorilor lui Morsi și și-a exprimat temerea ca situația din Egipt să nu degenereze în conflict, la fel cum s-a întâmplat în Siria.

"Ceea ce se petrece în Egipt, această intervenţie a armatei împotriva unor civili care manifestează nu poate fi acceptată", a declarat președintele Turciei la Ankara.

"Vrem să amintim întregii lumi felul în care au început violenţele la vecinul nostru sirian", a precizat Abdullah Gül, care a îndemnat la eliberarea președintelui islamist.  

Citeşte mai multe despre:   Egipt