Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Hackerii au spart e-mailul lui George Soros: Ce sfaturi îi dădea miliardarul lui Hillary Clinton și care este părerea acestuia despre imigranți și criza financiară din Europa

Hackerii au spart e-mailul lui George Soros: Ce sfaturi îi dădea miliardarul lui Hillary Clinton și care este părerea acestuia despre imigranți și criza financiară din Europa

Un articol de: - 15 Aug 2016, 16:26
Externe

Miliardarul George Soros a fost “călcat” de  hackeri. Purtătoarea de cuvânt a fundației pe care acesta o deține – fundația pentru o Societate Deschisă – a declarat că a fost angajată o firmă privată de securitate cibernetică, care a stabilit că scurgerea de informații a fost limitată.

Site-ul Dcleaks, creată de un grup de activiști americani,  a publicat în acest weekend documentele sustrase de la fundația lui George Soros.

Documentele sustrase sunt din anii 2008-2016 și privesc entități din mai toate regiunile globului, inclusiv Banca mondială și Casa Albă.

Printre ele se numata și unele intitulate ”Criza europeană: Evoluții esențiale din ultimele 48 de ore” (cu referire la criza imigranților) sau ”Dezbaterea despre Ucraina în Germania”, scrie stiripesurse. Este vorba despre strategii, planuri de acțiune, priorități și alte activități ale fundației, inclusiv rapoarte despre alegerile din Europa, politica migrației și a azilului în Europa.

Un e-mail publicat în cursul săptămânii trecute de WikiLeaks arată cum Soros a sfătuit-o pe Hillary Clinton cum sa gestioneze criza politică din Albania din 2015, sfaturi pe care Clinton le-a urmat intocmai.

Draga Hillary,
O situație gravă a apărut în Albania, care necesită o atenție urgentă, la nivelurile superioare ale guvernului Statelor Unite. Este posibil să știți că o demonstrație de opoziție la Tirana, vineri, a dus la moartea a trei persoane și distrugerea de proprietăți.
Există îngrijorări serioase în continuare legat de o contra-demonstrație care urmează să fie organizat de către partidul aflat la guvernare, miercuri, și un eveniment organizat de opoziție cu două zile mai târziu, pentru a comemora victimele. Perspectiva a zeci de mii de oameni care intră pe străzi într-un mediu politic deja inflamat bolnav pentru afectează revenirea ordinii publice și a procesului democratic fragil al țării.
Cred că două lucruri trebuie să fie făcute de urgență:
1. Folosiți greutatea deplină a comunității internaționale asupra prim-ministrului Berișa și a liderului opoziției, Edi Rama, pentru a preveni alte demonstrații publice și să modereze public declarațiile.
2. Numiți un înalt oficial european în calitate de mediator. În timp ce eu sunt preocupat de retorica folosită de ambele părți, sunt deosebit de îngrijorat cu privire la acțiunile primului-ministru.
[…]
SUA și UE trebuie să lucreze în deplină armonie in aceasta privinta, dar date fiind aspirațiile europene ale Albaniei, UE trebuie să preia inițiativa. De aceea, am sugerăm numirea unui mediator, cum ar fi Carl Bildt. Martti Ahtisaari sau Miroslav Lajcak, toți aceștia au legături puternice în Balcani.
Fundația mea din Tirana monitorizează situația îndeaproape și poate furniza o analiză independentă a crizei.
Vă mulțumesc, George Soros

Citeşte mai multe despre:   george soros,   hackeri,   Hillary Clinton
 
 
Loading...