Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Hans G. Klemm a depus jurământul în calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România

Hans G. Klemm a depus jurământul în calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România

Un articol de: - 17 Sep 2015, 08:11
Hans G. Klemm a depus jurământul în calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România Foto: euractiv.ro Externe

Hans G. Klemm a depus miercuri  jurământul în calitate de ambasador al Statelor Unite în România, în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat la sediul Departamentului de Stat, în prezența lui John Kerry, Secretarul de Stat american,  și a lui George Maior, ambasadorul desemnat al României în SUA.

Kerry a susținut cu această ocazie că România  este un aliat de încredere al Statelor Unite, că între cele două țări există o relație excelentă și că ambele cooperează în promovarea stabilităţii în plan regional şi global, informează Mediafax. Oficialul american a evidenţiat în special colaborarea din cadrul operaţiunilor din Irak şi Afganistan.

John Kerry a declarat că România are unul dintre cele mai ridicate ritmuri de creştere economică din Europa și a vorbit despre aprofundarea relaţiilor economice şi comerciale dintre cele două state.

Secretarul de stat american a salutat angajamentul ferm al României pentru respectarea statului de drept şi eforturile de a combate fenomenul corupţiei, arătând că România este un exemplu pentru statele vecine.

Și noul ambasador al SUA în România a vorbit despre relațiile bilaterale excelente, punând accent pe statutul României de aliat de încredere al SUA şi partener NATO. Klemm a spus că, în noua sa funcție, se va concentra asupra dezvoltării relaţiilor economice româno-americane și asupra oferirii de asistenţă în domeniul combaterii corupției.

Pe 24 martie, Barack Obama l-a nominalizat pe Hans G. Klemm pentru postul de ambasador în România, el fiind confirmat în funcţie prin votul Senatului american din 5 august.

Citeşte mai multe despre:   Hans Klemm