Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Haos în Franța. Medici amenință și ei cu demisia din cauza tăierii bugetului sănătății

Haos în Franța. Medici amenință și ei cu demisia din cauza tăierii bugetului sănătății

Un articol de: B1.ro - 16 Dec 2019, 11:50
Externe

Haos în Franța, în urma grei din ultimele două săptămâni. Protestele nu se opresc însă aici, iar medicii avertizează și ei cu demisia din cauza tăierii bugetului sănătății.

“Spitalele publice din Franța sunt pe moarte”, se arată într-o scrisoare deschisă semnată de 660 de medici din întreaga țară, potrivit Hotnews.

PROFEȚIE ÎNGRIJORĂTOARE! MARIA GHIORGHIU, ANUNȚ CUMPLIT PENTRU ROMÂNI! ''O EXPLOZIE URIAȘĂ…''

Cadrele medicale se pregătesc să se alăture din această săptămână transportatorilor, care au paralizat traficul.

Semnatarii cer inițierea rapidă a unui dialog cu guvernanții după 9 luni de greve care au început în luna martie în unitățile de urgență și s-au răspândit ulterior în alte departamente, de la pediatrie la psihiatrie.

SĂRBĂTORI DE COȘMAR PENTRU OANA LIS! MĂRTURII COPLEȘITOARE DESPRE BĂTAIA SORĂ CU MOARTEA PE CARE A PRIMIT-O...(VIDEO)

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Franţa începe să resimtă efectele grevei declanşate pe fondul reformei pensiilor, anunţată de administraţia Emmanuel Macron. Turiştii străini şi-au anulat rezervările la hotelurile din Paris, iar numeroşi locuitori nu mai ies din casă deoarece o mare parte dintre mijloacele de transport în comun încă nu funcţionează, informează B1 TV. 

Hotelierii au parte de rezervări anulate în ultimul moment, iar turiştii care se încumetă să ajungă în această perioadă la Paris sunt de cele mai multe ori nevoiţi să meargă pe jos.

INCENDIAR! ALEX VELEA ȘI ANTONIA AU FĂCUT-O ÎN PUBLIC: "M-A FĂCUT ATÂT DE FERICIT, M-A ÎMPLINIT..."

În condiţiile în care transportul în comun este grav afectat, turiştii sunt nevoiţi să găsească mijloace alternative de transport. Sute mii de oameni sunt nevoiţi să se înghesuite zilnic în cele două linii de metrou, singurele care mai funcţionează din cauza grevei.

Efectele grevei se văd nu doar în turism, ci şi în afaceri. Ca urmare a grevei din transporturi, numeroşi parizieni nu mai merg la magazine şi nici la restaurante, pentru că nu mai au cum să ajungă. Drept urmare, în aceste sectoare s-a înregistrat o scădere drastică a afacerilor.

Greva generală din Franţa a fost declanşată pe 5 decembrie, din cauza reformei pensiilor anunţată de autorităţi. Guvernul vrea să elimine, treptat, cele 42 de regimuri speciale existente în prezent şi să introducă o pensie universală, pe puncte.

IMAGINI HORROR LA MORMÂNTUL LUI CORNEL GALEȘ! ȘI-AU FĂCUT CRUCE CÂND AU AJUNS ÎN CIMITIR! INCREDIBIL CUM ARATĂ TRUPUL (GALERIE FOTO)

În plus, proiectul de lege prevede mărirea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Săptămâna viitoare, în marile oraşe din Franţa sunt anunţate noi proteste de amploare, iar dacă sindicaliştii nu vor ajunge la un acord cu guvernanţii, cel mai probabil greva va continua până după Crăciun.

 
Loading...