Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Hillary Clinton, întâmpinată cu roşii, pantofi şi sticle cu apă la Alexandria

Hillary Clinton, întâmpinată cu roşii, pantofi şi sticle cu apă la Alexandria

Hillary Clinton a fost întâmpinată în orașul egiptean Alexandria cu proteste. Manifestanţii au aruncat cu roşii, pantofi şi chiar sticle cu apă în maşina în care se afla şefa diplomaţiei americane.

Hillary Clinton s-a întâlnit în Egipt cu şeful statului, cu mareşalul Hussein Tantawi, liderul Consiliului suprem al forţelor armate, dar şi cu reprezentanţi ai minorităţilor religioase din Egipt şi cu activiste pentru drepturile femeilor.

Scopul vizitei sale a fost acela de a oferi noii conduceri egiptene sprijinul Statelor Unite pentru dificila tranziţie către democraţie, la mai bine de 17 luni de la înlăturarea de la putere a lui Hosni Mubarak.

După reuniunile de la Cairo, Hillary Clinton s-a deplasat la Alexandria pentru a participa la redeschiderea consulatului Statelor Unite, închis în 1993, din motive financiare.

Însă nu toţi egiptenii au privit cu ochi buni vizita lui Hillary Clinton. Mai multe zeci de protestatari au aruncat cu roşii, pantofi şi sticle cu apă în maşina în care se afla oficialul american.

Oamenii adunaţi în faţa consulatului au scandat lozinci anti-americane şi au scandat "Monica, Monica", făcând aluzie la scandalul sexual în care soţul său, Bill Clinton, a fost implicat la finele anilor 90, atunci când ocupa funcţia de şef al statului. Protestatarii au dorit să îşi arate nemulţumirea faţă de un presupus ajutor oferit de Statele Unite formaţiunii Fraţilor Musulmani, pentru câştigarea alegerilor.

Vizita lui Hillary Clinton survine în plină dispută între preşedintele islamist Mohamed Morsi, provenit din rândurile mişcării Fraţii Musulmani, militari, cărora Hosni Mubarak le-a predat puterea la căderea sa în 2011, şi justiţie, care a anulat o parte a alegerilor legislative din această vară, câştigate de islamişti.

 

Citeşte mai multe despre:   Hillary Clinton,   Stiri Alexandria,   Hosni Mubarak