Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Hillary Clinton, strălucitoare "în drum" spre Casa Albă: Fostul secretar de stat a dominat prima dezbatere împotriva rivalilor săi (VIDEO)

Hillary Clinton, strălucitoare "în drum" spre Casa Albă: Fostul secretar de stat a dominat prima dezbatere împotriva rivalilor săi (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 14 Oct 2015, 15:58
Hillary Clinton, strălucitoare "în drum" spre Casa Albă: Fostul secretar de stat a dominat prima dezbatere împotriva rivalilor săi (VIDEO) Externe

Hillary Clinton a strălucit în prima dezbaterea a candidaţilor democraţi la preşedinţia SUA. Fostul Secretar de Stat a răspuns cu calm atacurilor celorlalţi patru rivali şi a făcut spectatorii să izbucnească în râs cu răspunsurile sale.

Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite a făcut din controlul armelor unul dintre pilonii campaniei sale şi a anunţat că este momentul ca americanii să aleagă o femeie preşedinte.

“Să fiu prima femeie preşedinte ar fi o schimbare majoră faţă de preşedinţii pe care i-am avut până acum, inclusiv preşedintele Obama”, a spus soan Bill Clinton.

Aceasta l-a criticat pe principalul contracandidat democrat, senatorul Bernie Sanders, pe tema controlului armelor.

“Este Bernie Sanders îndeajuns de dur în privinţa armelor? Nu, deloc. Cred că ar trebui să privim la faptul că pierdem 90 de oameni pe zi din cauza violenţelor cu arme de foc. Acest lucru durează de prea mult timp şi este momentul ca întreaga ţară să ţină pipet NRA”, a afirmat Hillary

La rândul ei, Hillary Clinton a fost atacată pe subiectul e-mailului privat, pe care l-a folosit în perioada cât a fost Secretar de Stat în locul contului guvernamental. În mod suprinzător însă, chiar rivalul Bernie Sanders i-a luat apărarea pe această temă.

“Poporul american s-a săturat să audă despre email-urile dumneavoastră blestemate!

Mulţumesc! Şi eu, şi eu.

Avem 27 de milioane de oameni care trăiesc în sărăcie. Avem bogăţii uriaşe şi inegalitate la nivelul veniturilor. Politicile comerciale ne-au costat mii de slujbe.

De ajuns cu email-urile, să discutăm despre problemele adevărate!”, a  spus Bernie Sanders

În faţa acestor două personalităţi puternice, ceilalţi trei candidaţi, Martin O'Malley, Lincoln Chafee şi Jim Webb, care obţin mai puţin de 1% din intenţiile de vot, au reuşit cu greu să se facă remarcaţi.

Dezbaterea democrată, care a fost găzduită de CNN, a început cu imnul Statelor Unite cântat de Sheryl Crow şi cu un mesaj din partea preşedintelui Barack Obama.

Discuţiile s-au concentrat pe teme serioase, iar candidaţii au evitat atacurile personale, precum la dezbaterea republicanilor. Din acest motiv, Donald Trump a caracterizat seara drept una plictisitoare.

În sondajele de opinie, Hillary Clinton beneficiază de 46% din intenţiile de vot în rândul democraţilor, iar senatorul Bernie Sanders este cotat cu 27%.

Hillary Clinton a dominat prima dezbatere în cursa pentru Casa Albă
 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   presedintie,   Hillary Clinton