Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Hollande, către Samaras: Grecia încă trebuie să îşi demonstreze credibilitatea

Hollande, către Samaras: Grecia încă trebuie să îşi demonstreze credibilitatea

Preşedintele francez François Hollande a declarat sâmbătă că Grecia încă trebuie să îşi demonstreze credibilitatea în ceea ce privește angajamentele de redresare bugetară, pe care premierul elen Antonis Samaras a promis că le va respecta, informează AFP. „Grecia este în zone euro şi trebuie să rămână în zona euro. Grecia încă trebuie să demonstreze credibilitatea programului său şi voinţa liderilor săi de a merge până la capăt”, a declarat preşedintele francez.

Unii continuă să speculeze împotriva Greciei, spunând că nu va reuşi, că nu va putea să rămână în zone euro", s-a plâns Samaras. "Iar eu am venit aici pentru a spune că Grecia va reuşi, va rămâne în zona euro şi va putea juca un rol important în cadrul Uniunii Europene (UE)”, a mai spus acesta.

Vom arăta că Europa este capabilă să îşi depăşească dificultăţile şi problemele (...), iar în acest sens avem nevoie de eforturi de schimbare, dar şi de o reluare a creşterii economice”, a spus premierul grec.

Eu cred, de asemenea, că ne vom putea realiza obiectivele şi angajamentele, reduce deficitele, datoria, îndeplini schimbările structurale declanşate (privind) privatizările şi justiţia", mai ales cele de natură "fiscală", a subliniat Samaras.

Prezent la Berlin cu o zi înainte, premierul grec a cerut o amânare suplimentară de doi ani, până în 2016, pentru redresarea conturilor ţării.