Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Hollande: UE va acorda asistență semnificativă Turciei, Libanului și Iordaniei în gestionarea crizei imigranților. Trebuie să arătăm solidaritate față de Germania

Hollande: UE va acorda asistență semnificativă Turciei, Libanului și Iordaniei în gestionarea crizei imigranților. Trebuie să arătăm solidaritate față de Germania

Un articol de: - 15 Oct 2015, 20:11
Hollande: UE va acorda asistență semnificativă Turciei, Libanului și Iordaniei în gestionarea crizei imigranților. Trebuie să arătăm solidaritate față de Germania Externe

UE se va angaja prin liderii statelor membre să acorde o asistență semnificativă Turciei, Iordaniei și Libanului pentru a putea gestiona criza imigranților, a declarat Francois Hollande, la sosirea la Consiliul European de toamnă, informează AFP și DPA, citate de Agerpres.

”Trebuie ca, înainte de toate, să garantăm că țările care preiau refugiați în afara Uniunii Europene — mă gândesc la Turcia, Iordania, Liban — pot fi ajutate, pentru că altfel noi cunoaștem foarte bine coastele europene, cu tragedii pe care doresc să le evit. Astfel, prin angajamentul ce va fi făcut în această seară se va acorda o asistență extrem de semnificativă acelor țări. Este în interesul nostru, al țărilor respective și al refugiaților sirieni”, a declarat liderul de la Paris.

El a mai spus că aceste eforturi de a ajuta state terțe și de a proteja granițele externe ale UE trebuie făcute pentru a arăta solidaritate cu Germania, care a făcut ”cel mai mare efort” și care ”nu va putea suporta” încă un val de imigranți.

Francois Hollande s-a pronunțat pentru 'reguli clare' față de Turcia cu privire la contrapartida faptului că aceasta primește mulți refugiați, una dintre măsurile vizate fiind exceptarea de la obligativitatea vizei de intrare în UE pentru cetățenii turci.

”Nu trebuie ca, sub pretextul dorinței ca Turcia să ne ajute la stoparea refugiaților aflați pe teritoriul său, să existe o măsură de liberalizare, în orice condiții, a vizelor ce ar putea fi acordate indivizilor a căror identitate nu se cunoaște exact sau care nu ar putea fi verificată. Va exista așadar un demers care va presupune multe condiții. Este normal să discutăm cu turcii, dar Franța și alte țări vor fi foarte atente la ce condiții vor fi nu doar puse, ci și respectate”, a mai declarat Hollande.

Citeşte mai multe despre:   Hollande,   imigranti,   Turcia,   Iordania,   Liban,   asistenta,   Germania,   UE