Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul german de Interne: "Islamul nu aparține Germaniei. Germania e marcată de..."

Ministrul german de Interne: "Islamul nu aparține Germaniei. Germania e marcată de..."

Un articol de: - 16 Mar 2018, 13:15
Ministrul german de Interne: "Islamul nu aparține Germaniei. Germania e marcată de..." Horst Seehofer (Sursa foto: Facebook) Externe

Declaraţii controversate ale noului ministru de Interne al Germaniei, Horst Seehofer, într-un interviu acordat cotidianului Bild şi publicat vineri.

El a afirmat că "islamul nu aparţine Germaniei", relansând astfel dezbaterea privind locul islamului în societatea germană, scrie Agerpres, citând AFP.

"Nu. Islamul nu aparţine Germaniei. Germania este marcată de creştinism. Duminica liberă, zilele de sărbătoare creştine şi ritualuri precum Paştele, Rusaliile sau Crăciunul sunt parte a sa", a declarat Horst Seehofer, liderul partidului extrem de conservator CSU (Uniunea Creştin Socială), aliatul bavarez al creştin-democraţilor (CDU) conduşi de cancelarul Angela Merkel.

"Însă musulmanii care trăiesc la noi aparţin, evident, Germaniei. Acest lucru nu înseamnă, evident, că ne vom abandona din considerente false tradiţiile şi obiceiurile", a adăugat Seehofer, ale căror atribuţii ministeriale includ de asemenea şi un inedit "Minister al Patriei".
Aceste afirmaţii vin la două zile după realegerea Angelei Merkel pentru un al patrulea mandat la conducerea unei coaliţii formate din conservatori şi social-democraţi.

Declaraţia face referire la o frază rostită în 2010 de preşedintele german de atunci, Christian Wulff, care a afirmat ca islamul face parte "în prezent" din Germania.
Această frază a fost reluată în mai multe rânduri de Angela Merkel.
Rămasă celebră, fraza a declanşat o amplă dezbatere legată de locul islamului într-o societate germană în care trăiesc în prezent peste patru milioane de musulmani şi care, sub impulsul Angelei Merkel, a primit din 2015 sute de mii de refugiaţi, majoritatea proveniţi din ţări musulmane.

Foarte ostilă faţă de politica migratorie a Angelei Merkel, Uniunea Creştin Socială (CSU) condusă de Seehofer a reuşit să impună în acordul de guvernare o limită maximă pentru numărul de refugiaţi pe care Germania îl poate primi în fiecare an, între 180.000 şi 220.000.

În interviul pentru Bild, Seehofer a anunţat de asemenea că va convoca o conferinţă privind islamul pentru a discuta despre problemele de integrare ale musulmanilor.
"Acesta este mesajul meu: musulmanii trebuie să trăiască împreună cu noi, nu alături de noi. Pentru asta, avem nevoie de înţelegere reciprocă şi de consideraţie. Vom ajunge la acest lucru doar discutând unii cu alţii", a subliniat ministrul german de Interne. 
 

Citeşte mai multe despre:   Horst Seehofer,   Germania,   islam,   Angela Merkel