Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Hosni Mubarak, plasat în detenţie pentru 15 zile

Hosni Mubarak, plasat în detenţie pentru 15 zile

Procurorii egipteni au anunţat miercuri că l-au reţinut pe fostul preşedinte al Egiptului, Hosni Mubarak, precum şi pe cei doi fii ai săi, pentru 15 zile, pentru a-i chestiona în legătură cu corupţia şi abuzul de putere, de care sunt acuzaţi, scrie New York Times.

Decizia de reţinere a venit la scurt timp după ce Mubarak fusese internat în spitalul, când s-a simţit deodată rău, în timpul interogatoriului anchetatorilor.

Reţinerea lui Mubarak a fost anunţată pe pagina de Facebook a Oficiului General al Procurorilor din Egipt, care au ordonat deţinerea şi celor doi fii ai fostului preşedinte, acuzaţi de asemenea de corupţie şi abuz de putere.

„Procurorii au ordonat detenţia fostului preşedinte Mohamed Hosni Mubarak şi a celor doi fii ai săi, Ala şi Gamal Mubarak, pentru 15 zile, în vederea investigaţiilor”, se arată în postarea de pe Facebook.

Pagina de Facebook a fost făcută pentru a încuraja şi facilita comunicarea între autorităţi şi familiile celor care au fsot ucişi şi răniţi în timpul celor 18 zile de proteste, care au dus la eliminarea lui Mubarak de la putere. Protestele faţă de reformele din lumea arabă s-au răspândit de atunci în Yemen, Bahrain, Jordan, Syria.

Fii lui Hosni Mubarak sunt acuzaţi că au incitat la deschidrea focului asupra manifestanţilor în timpul revoltei populare din perioada 25 ianuari-11 februarie. Aproape 800 de oameni au murit în timpul revoltei.

Citeşte mai multe despre:   Hosni Mubarak,   Egipt