Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe "House of Cards", versiunea din Republica Moldova: Corupția de peste Prut este asemănată cu scenele din celebrul serial politic (VIDEO)

"House of Cards", versiunea din Republica Moldova: Corupția de peste Prut este asemănată cu scenele din celebrul serial politic (VIDEO)

Un articol de: - 04 Aug 2016, 19:52
"House of Cards", versiunea din Republica Moldova: Corupția de peste Prut este asemănată cu scenele din celebrul serial politic (VIDEO) Externe

Televiziunea One America News Network a vorbit în cadrul emisiunii "Tipping Point” despre corupția și oligarhii din Republica Moldova. Situația din prezent din Republica Moldova a fost asemănată de postul american cu poveștile din serialul politic "House of Cards".

"Oligarhii corupți din Republica Moldova, precum Vlad Plahotniuc, apropiații săi, dar și fostul premier Vlad Filat aflat acum în închisoare, au deschis Republica Moldova pentru mafia rusească, pentru banii lui Quadhafi, pentru banii teroriștilor. Ei au fost preîntâmpinați de serviciile de securitate române să nu aibă afaceri cu astfel de persoane, însă ei nu au ascultat deoarece sunt foarte lacomi de bani” a declarat în cadrul emisiunii cercetătorul științific superior al Consiliului Atlantic SUA, Ariel Cohen, potrivit agora.md.

„În primul rând este vorba despre o țară care se află între România, membru NATO și UE, și Ucraina. O parte a Republicii Moldova este ocupată de separatiștii pro-ruși. Iar cel mai important lucru este, după cum se pretinde, 18 miliarde de dolari au fost spălați prin sistemul bancar al țării. Prin urmare sistemul bancar a fost privatizat și capturat de oligarhi, iar cel mai important dintre aceștia este o persoană cu un nume greu de pronunțat, Vlad Plahotniuc. Ei au spălat de două ori mai mult decât mărimea PIB-ului țării" a mai completat Ariel Cohen.

"House of Cards", versiunea din Republica Moldova: Corupția de peste Prut este asemănată cu scenele din celebrul serial politic

Cercetătorul a numit Republica Moldova drept un "stat capturat" ceea ce înseamnă că un oligarh, sau mai mulți, controlează Parlamentul, sistemul bancar, restauratente, distribuția resurselor energetice și tot așa. Acest oligarh ar fi, în viziunea televiziunii americane, Vlad Plahotniuc, care ar controla Moldova împreună cu prietenii săi.

"Este ca și cum ne-am uita la o versiune moldovenească a „House of Cards”. Sistemul este incredibil de corupt, este incredibil de violent. Avem de-afacere cu un sistem care fură activele din banca centrală, transferându-le într-o bancă pe care o controlează, iar apoi în off-shore” a concluzionat Ariel Cohen.

 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   coruptie