Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Huawei va construi la Budapesta un centru de cercetare și dezvoltare

Huawei va construi la Budapesta un centru de cercetare și dezvoltare

Un articol de: George Lupu - 21 Oct 2020, 10:41
Huawei va construi la Budapesta un centru de cercetare și dezvoltare Foto: Hepta.ro Externe

Compania Huawei va investi pentru construcția unui nou centru de dezvoltare și cercetare în Budapesta, potrivit unui anunț făccut de ministru ungar de Externe, Péter Szijjártó, care a lăudat cooperarea dintre China și Ungaria.

Ministrul a subliniat că unul dintre giganţii lumii telecomunicaţiilor, Huawei lansează deja a treia sa investiţie în Ungaria, potrivit MTI.

Szijjártó a declarat că noul centru de cercetare și dezvoltare se va concentra pe inteligență artificială, streaming, procesare de imagini și tehnologii de semnalizare, precum și pe sisteme de distribuție extrem de mari.

Facilitatea de producţie în valoare de 8,2 miliarde de forinţi (22,8 milioane de euro) va fi construită la Ullo, la marginea capitalei Budapesta, iar Guvernul ungar va contribui cu un grant în valoare de două miliarde de forinţi. Dintre statele din Uniunea Europeană, China investeşte cu preponderență în Ungaria.

Anul trecut, subsidiara Huawei Technologies din Ungaria a înregistrat venituri de 77 de miliarde de forinţi.

Directorul executiv Huawei Technologies Ungaria, Cai Lingyu, a declarat că compania a investit 1,5 miliarde USD în Ungaria din 2005 și că are aproape 2.400 de angajați acum.

Huawei a considerat Ungaria o locație cheie în ultimii 15 ani, deoarece oferă un mediu de afaceri echilibrat și deschis pentru companie, a spus el. El a adăugat că compania este angajată în Ungaria și intenționează să își extindă activitățile în viitor, printre altele, în domeniul colaborărilor universitare și al educației adulților.

Péter Szijjártó a subliniat faptul că Huawei a fost prima companie chineză cu care Ungaria a încheiat un acord strategic în urmă cu 7 ani.

Compania gigant a instalat în Ungaria şi cel mai mare centru logistic al său în afara Chinei, a precizat ministrul.LOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

Citeşte mai multe despre:   Budapesta,   Huawei ,   China,   Ungaria