Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Iadul dezlănțuit. Peste 400 de morți, mii de case arse, peste 58.000 de refugiați - bilanțul violențelor din Myanmar (VIDEO)

Iadul dezlănțuit. Peste 400 de morți, mii de case arse, peste 58.000 de refugiați - bilanțul violențelor din Myanmar (VIDEO)

Un articol de: - 03 Sep 2017, 13:15
Iadul dezlănțuit. Peste 400 de morți, mii de case arse, peste 58.000 de refugiați - bilanțul violențelor din Myanmar (VIDEO) Foto: Captură Video AFP Externe

Peste 400 de oameni au murit și 2.600 de case au fost arse în urma violențelor izbucnite acum o săptămână în statul Rakhine, din nord-vestul Myanmarului. Peste 58.000 de persoane s-au refugiat în Bangladesh în încercarea disperată de a scăpa cu viață, informează Reuters. Peste 400.000 de refugiați plecați anterior ca urmare a violențelor trăiesc deja în Bangladesh.

Cel puțin un milion de etnici musulmani Rohingya trăiesc în Rakhine de câteva zeci de ani și sunt persecutați. În vara anului trecut, o nouă grupare militară, Armata de Salvare Arakan Rohingya, a fost creată, iar în octombrie aceasta a atacat forțele de securitate din Myanmar. Armata a reacționat brutal, violențele soldându-se cu numeroase victime printre civili. Aceasta susține, însă, că desfășoară operațiuni contra ”teroriștilor extremiști” pentru a-i proteja pe civili.

Peste 400 de morți, mii de case arse, peste 58.000 de refugiați - bilanțul violențelor din Myanmar

Guvernul din Myanmar a anunțat că locuințele au fost arse de către Armata de Salvare Arakan Rohingya, dar musulmanii Rohingya susțin că are loc o campanie de crime și incendieri efectuată de armata birmaneză și care vizează alungarea lor din țară.

″Acolo are loc un genocid!”, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Acesta a precizat că situația din Myanmar va fi discutată în sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU, care începe pe 12 septembrie la New York.

ONU a anunțat că cel puțin 250.000 de persoane sunt private de ajutoarele alimentare în nord-vestul Myanmarului.

Citeşte mai multe despre:   genocid,   crime,   crima