Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Tensiuni în Rep. Moldova. Igor Dodon, dezlănțuit. Cere demisia Maiei Sandu și organizarea de alegeri anticipate

Tensiuni în Rep. Moldova. Igor Dodon, dezlănțuit. Cere demisia Maiei Sandu și organizarea de alegeri anticipate

Un articol de: Andrei Vlad - 19 Apr 2021, 14:41
Tensiuni în Rep. Moldova. Igor Dodon, dezlănțuit. Cere demisia Maiei Sandu și organizarea de alegeri anticipate foto: Hepta.ro / Sputnik / Mihai Karaush Externe

Maia Sandu nu are parte de liniște, la doar câteva luni de când a obținut mandatul de președinte al Republicii Moldova. Socialiștii, în frunte cu Igor Dodon, cer demisia oficialului pro-occidental. 

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), condus de către pro-rusul Igor Dodon, vrea ca Maia Sandu să se recunoască învinsă, iar mai apoi, să fie organizate alegeri prezidențiale anticipate, informează presa din Basarabia. 

Socialiștii o acuză pe Maia Sandu că a influențat decizia Curții Constituționale, care a decis dizolvarea Parlamentului, pentru organizarea de anticipate, drept constituțională. PSRM consideră că acțiunea Maiei Sandu, susținută de Curtea Constituțională, reprezintă o „lovitură de stat cu scopul de a instaura în Moldova un regim de guvernare externă, în interesul curatorilor de peste hotare ai lui Sandu". 

 

Igor Dodon, mesaj dur pentru Maia Sandu și Curtea Constituțională

 

De asemenea, Igor Dodon cere demisia judecătorilor de la Curtea Constituțională. 

„Moldova este un stat independent care nu va admite controlul din exterior a instituțiilor de stat. 

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova califică decizia Curții Constituționale, adoptată sub presiunea vădită a președintelui Maia Sandu, drept o lovitură de stat, cu scopul de a instaura în Moldova un regim de guvernare extern, în interesul curatorilor de peste hotare ai lui Sandu. Curtea Constituțională a ignorat în mod brutal existența în Parlament a unei majorități, care l-a înaintat pe Vladimir Golovatiuc la funcția de prim-ministru. Putem vorbi de fapt, de reinstaurarea unui stat capturat (...)

Partidul Socialiștilor amintește tuturor forțelor străine și agenților săi de influență din țara noastră, indiferent de funcțiile pe care le dețin, că Moldova nu este o republică bananieră și niciodată nu va fi. Suntem o țară liberă, care sărbătorește în fiecare an Ziua Independenței. Suntem un popor cu o istorie bogată și eroică, și nu vom permite nimănui să ne insulte pe noi, buneii și străbunii noștri.Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Partidul Socialiștilor considera ca Maia Sandu a participat direct în complotul antistatal, antinațional și anticonstituțional împotriva țării noastre și al poporului ei. Cerem demisia Maiei Sandu și alegeri anticipate a președintelui Republicii Moldova.

Partidul Socialiștilor își exprimă neîncrederea față de actuala componență a Curții Constituționale din Moldova, ai cărei membri, în frunte cu președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, au devenit complici în uzurparea puterii în țară. PSRM cere demisia judecătorilor D. Manole, L. Șova și N. Roșca. Poziția principială a Partidului Socialiștilor este că membrii Curții Constituționale trebuie să fie exclusiv cetățeni ai Republicii Moldova, să nu dețină cetățenia altor state și să nu fi depus jurământ de credință față de niciun stat străin.

Insistăm în continuare pe numirea economistului cu experiență, Vladimir Golovatiuc în calitate de prim-ministru. El este candidatul legitim al majorității parlamentare. El și echipa sa au soluții detaliate pentru a depăși criza din țară. Dacă nu va fi numit în funcție, întreaga responsabilitate pentru criza economică și epidemiologică din țară va reveni Maiei Sandu, ambasadorilor statelor occidentale care o susțin și judecătorilor Curții Constituționale.

PSRM, mai mult ca oricare alt partid, este pregătit pentru alegeri parlamentare anticipate. Alegătorul știe că PSRM este singurul partid care apără independența țării, Constituția și legile Republicii Moldova (...)", a transmis pe Facebook Igor Dodon.

Citeşte mai multe despre:   Maia Sandu,   Igor Dodon,   PSRM,   Republica Moldova