Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele Republicii Moldova, prima reacție în conflictul Rusia - Ucraina

Președintele Republicii Moldova, prima reacție în conflictul Rusia - Ucraina

Un articol de: B1.ro - 28 Noi 2018, 13:25
Președintele Republicii Moldova, prima reacție în conflictul Rusia - Ucraina Foto: presedinte.md Externe

Într-o primă reacție privind conflictul Rusia - Ucraina, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis că orice acțiune care ar înrăutăți situația din regiune, oricum dificilă, este foarte periculoasă. 

Reacția a venit din partea consilierului prezidențial Maxim Lebedinschi, printr-un mesaj pe Facebook: "Orice acțiune care poate duce la înrăutățirea situației și așa dificile din regiune este foarte periculoasă, iar noi suntem convinși și sperăm că cele două țări prietene ale Republicii Moldova își pot soluționa neînțelegerile și conflictele prin dialog, pe cale pașnică și diplomatică”.

Potrivit deschide.md, Lebedinschi a mai arătat că autoritățile de la Chișinău analizează "foarte atent" situația la frontiera Republicii Moldova cu Ucraina, pe segmentul transnistrean, pentru "a exclude și a preîntâmpina orice provocări".

Pe de altă parte, premierul Pavel Filip a declarat că Moldova va susține Ucraina în conflictul cu Rusia: "Ne pare rău, pentru că este vorba despre securitatea regională şi nu poate să nu ne îngrijoreze acest lucru. Aşa cum am făcut-o şi altă dată, suntem cei care susţinem Ucraina. Nu ar trebui să simţim acest impact nemijlocit pe teritoriul Republicii Moldova, dar situaţia tensionată nu poate să ne izoleze. Vrem noi sau nu vrem, această situaţie tensionată care ţine de securitatea în regiune, afectează nu doar RM, dar toată regiunea".
 

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   Rusia,   Ucraina,   Igor Dodon,   Maxim Lebedinschi