Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Igor Dodon: ''România rămâne un partener strategic, de încredere'' / Dodon, în urmă cu un an: ''Există riscul major ca România să fie dușmanul numărul 1 al Republicii Moldova. Nu glumesc''

Igor Dodon: ''România rămâne un partener strategic, de încredere'' / Dodon, în urmă cu un an: ''Există riscul major ca România să fie dușmanul numărul 1 al Republicii Moldova. Nu glumesc''

Un articol de: Redacția B1.ro - 15 Iun 2019, 14:26
Igor Dodon: ''România rămâne un partener strategic, de încredere'' / Dodon, în urmă cu un an: ''Există riscul major ca România să fie dușmanul numărul 1 al Republicii Moldova. Nu glumesc'' Foto: Hepta - Aleksey Nikolskyi Externe

Igor Dodon a declarat că, pentru noul Guvern de la Chișinău și pentru Președinția Republicii Moldova, România rămâne un partener strategic, de încredere. El chiar a dat asigurări că vor fi depuse eforturi pentru continuarea parcursului pro-european al țării. 

Dodon a făcut aceste declarații la întrevederea cu Bogdan Aurescu, consilierul Președintelui României pentru politică externă, care s-a aflat într-o vizită în Republica Moldova.

”Am făcut un schimb de opinii pe marginea evoluțiilor politice recente din țara noastră, precum și cu referire la dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre statele noastre. Am adus mulțumiri părții române pentru sprijinul acordat țării noastre în mai multe domenii de interes major și am pledat pentru continuarea dialogului constructiv, reciproc avantajos, spre binele popoarelor noastre. Vorbind despre evenimentele politice din Republica Moldova, am menționat că țara noastră trece printr-o etapă dificilă, dar de o importanță istorică. În premieră, partidele cu viziuni diferite au găsit un numitor comun pentru a scoate statul Republica Moldova din captivitate. 

Am adus mulțumiri pentru mesajele de susținere și încurajare din partea statului vecin pentru noua majoritate parlamentară și noul Guvern. Am exprimat opinia comună privind oportunitatea asigurării stabilității în țară și depășirii blocajului politic în mod pașnic. Am reconfirmat că pentru noul guvern și pentru Președinție, România rămîne un partener strategic, de încredere. Am dat asigurări că vom depune eforturi pentru continuarea dinamicii ascendente a relațiilor moldo-române și pentru menținerea parcursului european al Republicii Moldova”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al lui Igor Dodon.

În martie 2018, în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, Igor Dodon declara că există riscul major ca România să fie dușmanul numărul 1 al Republicii Moldova: ”sper ca pe parcursul acestui mandat al d-ului Putin să fie rezolvată una din problemele de bază cu care ne ciocnim noi, reunificarea țării, rezolvarea problemei transnistrene”. Totodată, Dodon a calificat drept „provocare” manifestația organizațiilor unioniste, programată luna respectivă la Chișinău. Și a avertizat guvernul de la București că ”prin susținerea unor astfel de acțiuni, există riscul major ca dușmanul numărul 1 al Republicii Moldova, al moldovenilor să fie românii... Eu acuma nu glumesc!”.
 
 

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   Igor Dodon