Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Imagine emoționantă din partea MApN, cu militarii români din Afganistan înainte să fie atacați: ”Eram toți 21 și drapelul... Așa vom rămâne, până la capăt împreună” (FOTO)

Imagine emoționantă din partea MApN, cu militarii români din Afganistan înainte să fie atacați: ”Eram toți 21 și drapelul... Așa vom rămâne, până la capăt împreună” (FOTO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 25 Mai 2019, 20:19
Imagine emoționantă din partea MApN, cu militarii români din Afganistan înainte să fie atacați: ”Eram toți 21 și drapelul... Așa vom rămâne, până la capăt împreună” (FOTO) Foto: Facebook / MApN Externe

Ministerul Apărării Naționale a publicat o fotografie de-a dreptul impresionantă, cu militarii români din Batalionul 300 Protecția Forței „Sfântul Andrei” aflați în misiune în Afganistan, înainte ca aceștia să fie atacați. Cuvintele care însoțesc fotografia sunt, de asemenea, înduioșătoare.

„Ieri, înainte să plecăm în misiunea de patrulare am făcut fotografia asta. Nu bănuia nimeni ce urma să se întâmple. Am plecat într-o misiune de patrulare mixtă cu partenerii americani. Totul părea în regulă până când... un MRAP de-al nostru a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat. Colegii noștri, plutonierul Marian Rusu, caporalii Florin Anton și Laurențiu Ștefan, Petrică Apetroaie și fruntașul Nicolae Petcu, au avut nevoie de primul ajutor și au fost evacuați pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar.

Patru dintre ei au fost externați dar își continuă tratamentul și recuperarea în grija echipei medicale românești. Anton Florin este în continuare internat pentru tratament de specialitate. Ne este foarte greu să trecem prin astfel de incidente dar trebuie să ne continuăm misiunea. Le suntem aproape colegilor noștri cu tot ce putem și sperăm să fie totul bine! Ne uităm la fotografia asta și ne cuprinde un sentiment greu de explicat. Eram toți 21 și drapelul... Așa vom rămâne, până la capăt împreună!
Mâine e ziua românilor de pretutindeni, să vă gândiți și la noi, cei plecați în misiune”, a scris MApN pe Facebook.Așadar, postarea vine în contextul în care cinci militari români au fost răniți în Afganistan, informează B1 TV. Aceștia se aflau în misiune, când au fost atacați. Militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați pe cale aeriană la Spitalul Militar din Baza Aeriană Kandahar. Sunt conștienți și starea lor de sănătate este stabilă. (Detalii AICI)

Între timp, patru dintre ei au fost externați și își continuă tratamentul în grija echipei medicale românești. Cel de-al cincilea militar este în continuare internat într-un spital din Baza Aeriană Kandahar, transmite Ministerul Apărării. (Detalii AICI)

Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA
Citeşte mai multe despre:   Afganistan,   Ministerul Apararii Nationale