Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Imaginea săptămânii, publicată de Agenţia Spaţială Europeană, este dedicată României (FOTO)

Imaginea săptămânii, publicată de Agenţia Spaţială Europeană, este dedicată României (FOTO)

Un articol de: - 05 Dec 2014, 15:23
Imaginea săptămânii, publicată de Agenţia Spaţială Europeană, este dedicată României (FOTO) Foto: esa.int Galerie foto (1) Externe
Imaginea săptămânii publicată, vineri, de Agenţia Spaţială Europeană (ESA) este dedicată României, informează Mediafax

Denumită "Mozaic Românesc", imaginea este rezultatul a 15 scanări radar făcute de satelitul Sentinel-1A în lunile octombrie şi noiembrie ale acestui an.

În imaginea satelitară furnizată de ESA sunt vizibili Munţii Carpaţi, dar şi Dunărea. De asemenea, capitala României, poate fi observată în partea sud-estică a ţării, ca un grup de reflecţii radar luminoase care pornesc din centru şi se extind spre exterior.

ESA aminteşte că România are cea mai mare zonă de păduri virgine din Europa şi bogăţii naturale impresionante. Urşi bruni şi lupi pot fi întâlniţi în zona montană, la poalele munţilor se află izvoare minerale şi termale, cărora li se adaugă varietatea extrem de bogată de păsări, peşti, animale şi plante din Delta Dunării.

De asemenea, ESA precizează că Bucureştiul va fi în septembrie 2015 gazda unui curs de Land Training dedicat pregătirii următoarelor generaţii de oameni de ştiinţă din domeniul observării Pământului.

Familia de misiuni Sentinel a fost dezvoltată de ESA cu scopul de a îndeplini nevoile operaţionale ale programului Copernicus, cea de-a doua iniţiativă spaţială emblematică a Uniunii Europene, după sistemul de poziţionare Galileo. Misiunile Sentinel sunt în număr de şase, iar fiecare dintre ele este bazată pe o constelaţie de doi sateliţi, fiecare cântărind 2.300 de kilograme.


Foto: esa.int