Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Imagini emoționante. Un veteran de război și-a revăzut marea dragoste, după 75 de ani: ”De ce ţi-a luat atât de mult să te întorci?” (VIDEO)

Imagini emoționante. Un veteran de război și-a revăzut marea dragoste, după 75 de ani: ”De ce ţi-a luat atât de mult să te întorci?” (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 12 Iun 2019, 12:42
Imagini emoționante. Un veteran de război și-a revăzut marea dragoste, după 75 de ani: ”De ce ţi-a luat atât de mult să te întorci?” (VIDEO) foto: captură Euronews Externe

Kara Troy Robbins venise cu armata americană în nord-estul Franței, în anul 1944, pentru bătălia care avea să tranșeze soarta celui de-al Doilea Război Mondial, dar și pentru un moment care urma să îi marcheze viața pentru totdeauna.

Odată ajuns pe tărâm european, deși era în vâltoarea luptei, el s-a îndrăgostit de localnica Jeannine Pierson, pe atunci în vârstă de 18 ani. Totuși,  bărbatul a fost mutat cu trupele în altă regiune a Franței. Deși i-a promis tinerei că cel mai probabil se va întoarce pentru ea, nu a mai făcut-o niciodată. Ba mai mult, Robbins s-a căsătorit cu altcineva la întoarcerea în SUA, potrivit informateca.ro.

În urmă cu câteva săptămâni, într-un interviu luat veteranilor de război în State de către  postul de televiziune France 2, bărbatul le-a arătat reporterilor o fotografie. În baza acestei poze şi a numelui fetei, jurnaliştii au găsit-o pe femeie, scrie publicația.

„Te-am iubit mereu. Nu ai ieşit niciodată din inima mea”, i-a spus Robbins lui Pierson, care astăzi are 92 de ani și a crescut deja cinci copii.

Răspunsul lui Jeannine Pierson a fost unul pe măsură: „Spune că mă iubeşte. Şi înteleg asta. Şi eu m-am gândit la el, m-am gândit oare ce face? Speram să se întoarcă la mine după război, am plâns când a plecat”.

După ce s-au îmbrăţişat, femeia l-a întrebat: „De ce ţi-a luat atât de mult să te întorci?”.

 

Citeşte mai multe despre:   Franta\