Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Imagini șocante! Adolescenţi închişi în celule şi „trataţi“ cu gaze lacrimogene, într-un centru de detenţie pentru minori din Australia (VIDEO)

Imagini șocante! Adolescenţi închişi în celule şi „trataţi“ cu gaze lacrimogene, într-un centru de detenţie pentru minori din Australia (VIDEO)

Un articol de: - 26 Iul 2016, 13:54
Imagini șocante! Adolescenţi închişi în celule şi „trataţi“ cu gaze lacrimogene, într-un centru de detenţie pentru minori din Australia (VIDEO) Externe

Mai multe fotografii și înregistrări video cu adolescenţi cărora le-au fost puse cagule pe cap, au fost legaţi de scaune şi au fost „trataţi“ cu gaze lacrimogene într-un centru de detenţie pentru minori din provincia australiană Teritoriul de Nord, au făcut înconjurul lumii, potrivit adevarul.ro.

Angajaţii de la centrul de detenţie pentru minori au folosit gaze lacrimogene asupra tinerilor, despre care au afirmat că ar fi încercat să evadeze.

Angajații centrului au spsu că şase adolescenţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, s-au înarmat cu cioburi de sticlă pentru a evada din celulele lor, într-o aripă a clădirii care este destinată minorilor ţinuţi în izolare aproape completă, cunoscută sub numele de „unitate de management comportamental“.

Incidentul a fost investigat de fostul comisar pentru protecţia copiilor din Teritoriul de Nord, Howard Bath, care a ajuns la concluzia că angajaţii centrului au folosit în mod necorespunzător o serie de metode şi de instrumente.

Înregistrările arată că un singur adolescent a evadat din celulă, după ce aceasta a fost lăsată neîncuiată de un gardian. Imaginile arată zece explozii ale unor petarde cu gaz lacrimogen în acea aripă a clădirii, într-un interval de 90 de secunde.

Adolescenţi închişi în celule şi „trataţi“ cu gaze lacrimogene, într-un centru de detenţie pentru minori din Australia

Dintre cei şase tineri care au fost expuşi gazului lacrimogen, cinci erau încuiaţi în celulele lor şi nu toţi aveau comportamente nepotrivite, aşa cum au spus și angajaţii centrului.

Agenţiile naţionale australiene au cerut adoptarea imediată a unor măsuri în centrele de detenţie din această ţară.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

„Poporul nostru (indigen) este la curent cu astfel de lucruri. Ceea ce am văzut ieri este absolut ruşinos“, a reacţionat Mick Godola, comisarul pentru justiţie socială însărcinat cu problema aborigenilor şi indigenilor din regiune.

Citeşte mai multe despre:   gaze lacrimogene,   adolescenti