Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Imaginile cu o mamă din Cisiordania care se luptă cu un soldat israelian pentru a-și elibera copilul de 12 ani au făcut înconjurul lumii (VIDEO)

Imaginile cu o mamă din Cisiordania care se luptă cu un soldat israelian pentru a-și elibera copilul de 12 ani au făcut înconjurul lumii (VIDEO)

Un articol de: - 03 Sep 2015, 17:40
Imaginile cu o mamă din Cisiordania care se luptă cu un soldat israelian pentru a-și elibera copilul de 12 ani au făcut înconjurul lumii (VIDEO) Externe

În mijlocul unei lumi arabe în care conflictele sunt la ordinea zilei, israelienii și-au construit un zid care îi desparte de Cisiordania, pentru a-i proteja de eventualele atacuri teroriste. Chiar și așa, conflictul continuă. Un videoclip în care un soldat israelian vrea să aresteze un copil de aproximativ 12 ani palestinian a devenit viral pe Internel, provocând reacții internaționale.

Soldații israelieni aleargă frecvend după tinerii care aruncă cu pietre în ei. Se întâmplă asta de 48 de ani, de când militarii au ocupat această regiune din Palestina. În această înregistrare, însă, se vede un bărbat care ține pe umăr o armă automată și care trage de băiatul din Cisiordania pentru a-l putea imobiliza.

Scene dramatice se petrec după ce mai mulți palestinieni au văzut ce se întâmplă: Militarul îl apucă zdravăn pe copilul care are o mână în ghips și îi strivește capul de un bolovan, un grup de palestinieni sar în ajutorul celui mic, printre care mama băiatului și sora sa. Mama începe să-l pălmuiască pe soldat îi smulge masca de pe cap și îl mușcă de mâini pentru a-și elibera fiul.

După ce s-a eliberat din mâinile palestinienilor, lăsând copilul în brațele mamei lui, soldatul a aruncat către aceștia o grenadă lacrimogenă.

Oficialii celor doustate se acuză reciproc în acest caz. Palestinienii au spus că a fost o dovadă de rezistență dârză, iar islaelienii au spus că a fost o dovadă de slăbiciune, un politician de vârf întrebând-se chiar de ce militarul nu a tras.

Soldat israelian înarmat încearcă să aresteze un copil de 12 din Cisiordania
 

 

Citeşte mai multe despre:   Palestina,   razboi