Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Imamul din Saint-Étienne-du-Rouvray deplânge uciderea preotului luat ostatic în biserica din oraș: Rugăciunile noastre se îndreaptă către familia sa și comunitatea catolică. Este o persoană care și-a dat viața pentru alții

Imamul din Saint-Étienne-du-Rouvray deplânge uciderea preotului luat ostatic în biserica din oraș: Rugăciunile noastre se îndreaptă către familia sa și comunitatea catolică. Este o persoană care și-a dat viața pentru alții

Un articol de: - 26 Iul 2016, 17:57
Imamul din Saint-Étienne-du-Rouvray deplânge uciderea preotului luat ostatic în biserica din oraș: Rugăciunile noastre se îndreaptă către familia sa și comunitatea catolică. Este o persoană care și-a dat viața pentru alții Foto: metronews.fr Externe

Președintele consiliului regional al cultului musulman din Haute-Normandie a reacționat după asasinarea preotului din Saint-Étienne-du-Rouvray în timpul luării de ostatici de la biserica din oraș.

Imamul Mohammed Karabila s-a declarat consternat de moartea prietenului său, preotul Jacques Hamel, informează Le Point.

”Nu înțeleg, toate rugăciunile noastre se îndreaptă către familia sa și comunitatea catolică. Este o persoană care și-a dat viața pentru alții. Suntem cu toții uluiți la moschee”, a declarat Mohammed Karabila.

De-a lungul timpului, imamul și preotul s-au întâlnit în mai multe evenimente publice.

”Făceam parte de 18 luni dintr-un comitet interconfesional. Discutam despre religie și despre modul în care putem conviețui”, a povestit Karabila.

”Au trecut 18 luni de când sunt atacați civilii, acum sunt vizate simboluri religioase și atacatorii folosesc drept pretext religia noastră, ceea ce nu este posibil”, a mai precizat imamul.

Moscheea din Saint-Étienne-du-Rouvray a fost inaugurată în anul 2000, fiind construită pe un teren oferit de parohia catolică din oraș.

Doi bărbați înarmați cu cuțite au luat ostatici în biserica din Saint-Étienne-du-Rouvray un preot, două călugărițe și alți doi enoriași. Atacatorii au fost uciși de forțele de ordine. (Detalii AICI)

Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Citeşte mai multe despre:   Biserica Ortodoxa Romana