Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Imigraţia, principala problemă a UE! Venirea refugiaților, principalul motiv de îngrijorare al europenilor

Imigraţia, principala problemă a UE! Venirea refugiaților, principalul motiv de îngrijorare al europenilor

Un articol de: - 05 Aug 2016, 14:16
Imigraţia, principala problemă a UE! Venirea refugiaților, principalul motiv de îngrijorare al europenilor foto: voceatransilvaniei.ro Externe

Un nou sondaj realizat printre cetăţenii din blocului comunitar arată că în pofida creşterii temerii faţă de acţiunile teroriste, migraţia rămâne în topul motivelor de îngrijorare pentru europeni.

Criza imigraţiei rămâne în topul problemelor europene şi în 2016, potrivit a 48% dintre respondenţi, fiind urmate din ce în ce mai aproape de către terorism care este considerat de 39% dintre europeni, drept cel mai mare motiv de îngrijorare. Situaţia economică din blocul comunitar, care a ocupat locul fruntaş în topul problemelor din Uniune până în anul 2010 este văzută doar drept 19% dintre respondenţi ca fiind o problemă majoră. Începând din anul 2014, de la apariţia Statului Islamic, terorismul a început să fie o temere ce continuă să crească în intensitate pentru europeni.

Toate cele 38 de state membre, cu excepția Portugaliei, văd migrația ca pe o problemă importantă, fiind una dintre primele două preocupări majore ale acestora pentru viitor. Două treimi dintre europeni susţin că sunt în favoarea unei politici europen comune în domeniul migraţiei. De asemenea, 79% dintre persoanele din blocul comunitar sunt în favoarea liberei circulații. Problema vine când vine vorba despre imigraţia persoanelor din afara Uniunii Europene, aproape 60% dintre europeni nefiind de acord cu acesta.

Deloc surprinzător, având în vedere că imigraţia a fost cauza principală a Brexitului, Marea Britanie a avut cel mai mic procent de persoane în favoarea libertății de a lucra și de a trăi în toate statele membre, 63%, comparativ cu Letonia cu 95%.

 

Citeşte mai multe despre:   UE