Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Împăratul Japoniei a vizitat adăposturile pentru evacuaţi dintr-un port afectat de tsunami

Împăratul Japoniei a vizitat adăposturile pentru evacuaţi dintr-un port afectat de tsunami

Cuplul imperial al Japoniei a călătorit în zonele afectate de tsunami, din nord-estul Japoniei, unde a vizitat locuitorii din adăposturile provizorii, scrie BBC.

Împăratul Akihito şi Împărăteasa Michiko, au vizitat  postul devastat din Minamisanriku, unde mai mult de 1.350 de persoane au murit sau sunt date dispărute, aceasta fiind prima vizită în regiunea cea mai grav afectată de cutremurul din 11 martie.

Cuplul imperial a vizitat o şcoală generală din oraş, unde locuiesc 200 de persoane.

„Îi mulţumesc că a venit până aici. Sunt foarte fericit”, a spus localnicul Mitsuko Oikawa de 73 de ani, a cărui casă a fost distrusă în dezastru.

Împăratul Akihito şi Împărăteasa Michiko vor merge, săptămâna viitoare, mai departe, în nord, în prefectura Iwate şi apoi vor vizita locuitorii din regiunea Fukushima, obligaţi să-şi părăsească locuinţele din cauza crizei nucleare, potrivit oficialilor.

În Minamisanriku, un oraş-port cu o populaţie de aproximativ 20.000 de oameni, mai mult de 3.800 de case au fost distruse de tsunami, localnicii văzându-se nevoiţi să locuiască în adăposturile de urgenţă.

Cutremurul cu magnitudinea de 9, din 11 martie, a provocat moartea şi dispariţia a peste 27.000 de oameni, potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor.

Cuplul imperial japonez a vizitat un adăpost de evacuaţi