Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Împăratul Japoniei, prima vizită după cutremur la prefectura Fukushima

Împăratul Japoniei, prima vizită după cutremur la prefectura Fukushima

Împăratul Japoniei a vizitat, miercuri, pentru prima dată de la cutremur, prefectura Fukushima pentru a susţine refugiaţii care au fost obligaţi să-şi părăsească locuinţele din cauza catastrofei din 11 martie, când a fost declanşată criza nucleară, scrie AsiaOne.

Împăratul Akihito şi împărăteasa Michiko au mers la un centru de evacuare din apropierea oraşului Fukushima, situat la circa 60 de km de centrala nucleară.

"Şeful statului şi simbolul unităţii poporului japonez" a mers să consoleze locuitorii, care de două luni locuiesc în adăposturi provizorii, după ce populaţia de pe o rază de 20 de km din jurul centralei Fukushima fost evacuată.

Cuplul imperial a vizitat şi oraşul de pe coasta de nord a Japoniei, Soma, de asemenea avariat în urma cutremurului şi tsunamiului din 11 martie, unde sute de case şi vieţi au fost spulberate.

Akihito şi împărăteasa au mai vizitat şi alte regiuni afectate de seism, dar aceasta este prima lor vizită efectuată direct în zona afectată de cel mai mare accident nuclear, de la Cernobîl, acum 25 de ani.

În total, aproximativ 100.000 de locuitori din prefectura Fukushima sunt în prezent constrânşi să locuiască în altă parte, dintre care 60.000 în refugii cum ar fi şcoli sau săli de gimnastică.

Citeşte mai multe despre:   Fukushima,   vizita
 
 
 
Loading...