Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe În plin proces, Donald Trump îl atacă pe cel mai important democrat din tabăra acuzării: „Adam Schiff este un politician corupt și, probabil, un om foarte bolnav”

În plin proces, Donald Trump îl atacă pe cel mai important democrat din tabăra acuzării: „Adam Schiff este un politician corupt și, probabil, un om foarte bolnav”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Ian 2020, 17:45
foto: Facebook Externe

Donald Trump l-a catalogat drept „politician corupt” pe Adam Schiff, democratul ce conduce tabăra acuzării în procesul pentru demiterea președintelui din Senatul SUA.

„Incosecventul Adam Schiff este un politician corupt și, probabil, un om foarte bolnav. El nu a plătit prețul, încă, pentru tot ceea ce i-a făcut țării noastre”, a scris Donald Trump, duminică, pe Facebook.

 

Adam Schiff este un congresmen democrat din Camera Reprezentanților și este artizanul acuzării în procesul din Senatul SUA, în care președintele american are rol de inculpat pentru abuz de putere și obstrucționarea Congresului.

De altfel, în 24 ianuarie, în plin proces pentru destituirea președintelui, presa internațională a remarcat că, pe lângă Donald Trump, judecata pare să mai aibă un protagonist, democratul Adam Schiff.

Legiuitorul democrat are rol de procuror în proces și i-a condus metodic pe senatori prin ancheta pentru demiterea președintelui, dar a devenit principala țintă și în poziția apărării. 

Când și-au exprimat în scris argumentația care stă la baza cererii de achitare a președintelui SUA, avocații lui Trump au menționat numele lui Schiff de aproape 100 de ori.

Ei l-au acuzat pe congresmen că desfășoară „o procedură nemaivăzută, un simulacru, care îi neagă orice șansă președintelui la un proces corect”, precum și că minte sau că a orchestrat personal plângerea avertizorului de integritate de la care a pornit ancheta.

Republicanii și-au întețit avalanșa de critici la adresa lui Schiff în această săptămână, când a început procesul din Senat, și l-au mai acuzat că manipulează dovezile, punând în scenă o investigație nedreaptă. La rândul său, Trump spune despre Adam Schiff că a realizat, în fața senatorilor, o prezentare „plină de minciuni și dezinformări”.

 

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   SUA
 
Loading...