În prag de alegeri, oligarhul Moldovei, Vlad Plahotniuc, ACUZAT că ar fi scos ilegal din Rusia o sumă colosală! (FOTO)

În prag de alegeri, oligarhul Moldovei, Vlad Plahotniuc, ACUZAT că ar fi scos ilegal din Rusia o sumă colosală! (FOTO)

Controversatul lider al Partidului Democrat din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc, este acuzat de Ministerul rus de interne că, alături de un om de afaceri a scos fraudulos din Rusia aproximativ 560 de milioane dolari, scrie Unimedia.

Ministerul rus de Interne îi acuză pe liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, și pe omul de afaceri Veaceslav Platon că au organizat o grupare de criminalitate internațională și că ar fi retras ilegal din bănci din Rusia, în perioada 2013-2014, peste de 37 de miliarde de ruble din Rusia (aproximativ 560 de milioane de dolari).

Anchetatorii ruși susțin că cetățeni ai Rusiei și ai Republicii Moldova ar fi făcut tranzacții valutare ilegale la scară largă.

Autoritățile ruse mai anunță că în cadrul anchetei a fost reținut un rezident al regiunii Moscova, Alexander Korkin, iar cercetările continuă.

Anunțul autorităților ruse vine cu două zile înainte de alegerile parlamentare din Republica Moldova pe fondul unei campanii electorale deosebit de tensionate.

Urmăriți B1TV.ro și pe