Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Înainte de deces, fostul dictator nord-coreean a dat ordin privind fabricarea în masă a bombelor nucleare

Înainte de deces, fostul dictator nord-coreean a dat ordin privind fabricarea în masă a bombelor nucleare

Înainte să moară, în decembrie 2011, fostul lider nord-coreean Kim Jong Il a dat ordin să se organizeze producţia în masă de bombe nucleare, cu utilizarea uraniului puternic îmbogăţit, informează site-ul gulfnews. com, citând documente oficiale.

Informațiile erau conținute în documente ce datau din luna februarie (nu este specificat anul), destinate liderilor partidului de la conducere.

Presa niponă remarcă faptul că dispoziţiile din respectivele documente vin în contradicţie cu poziţia oficială a Phenianului, care pretinde că produce doar uraniu slab îmbogăţit pentru a face faţă necesităţilor în materie de energie electrică ale ţării.

”Din punct de vedere militar, problema este folosirea plutonioului și a uraniului îmbogățit pentru producerea ede bombe atomice” specificau documentele, potrivit surselor. Kim Jong-il dăduse subordonaților ”dispoziții clare pentru producerea în masă de armanent nuclear.”

Presa niponă mai remarcă faptul că există puține șanse ca sub Kim Jong-un, succesorul lui Kim Jong-il, să se schimbe ceva în privința politicii externe.