Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați: Afluxul de refugiați nu se va atenua. Este doar ”vârful aisbergului”. Va urma un aflux masiv și dinspre Irak

Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați: Afluxul de refugiați nu se va atenua. Este doar ”vârful aisbergului”. Va urma un aflux masiv și dinspre Irak

Un articol de: - 25 Sep 2015, 19:50
Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați: Afluxul de refugiați nu se va atenua. Este doar ”vârful aisbergului”. Va urma un aflux masiv și dinspre Irak Foto: ssinformer.com Externe

Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) a avertizat vineri că actualul aflux de refugiați care vin în Europa, adică aproximativ 8.000 de persoane pe zi, nu se va diminua, informează Reuters. Situația de acum reprezintă doar "vârful aisbergului", atenționează reprezentanții UNHCR, care precizează că după valul masiv dinspre Siria, ar putea urma un altul dinspre Irak.

”Nu văd (acest aflux) să se atenueze. Nu îl văd să se oprească. Lasă mai degrabă impresia că este vârful aisbergului”, a afirmat Amin Awad, coordonator regional al UNHCR.
Totodată, coordonatorul umanitar al ONU în Irak, Dominik Bartsch, a declarat că în această țară, afectată de conflictul armat provocat de gruparea Statul Islamic, circa zece milioane de persoane vor avea nevoie anul acesta de asistență umanitară, circa 3,2 milioane fiind deja populație dislocată.

În cazul în care trupele irakiene vor lansa o ofensivă pentru recucerirea orașului Mosul, Dominik Bartsch a precizat că ONU se pregătește pentru exodul a circa o jumătate de milion de persoane din localitatea controlată acum de jihadiști.

Numărul imigranților arabi, africani și asiatici ajunși anul acesta în Europa se apropie de o jumătate de milion, ei provenind în special din Siria, Irak, Afganistan, Pakistan și numeroase state din Africa, precum Eritreea, Somalia, Sudan, Nigeria, potrivit ultimelor date ale Organizației Internaționale pentru Migrație.

Citeşte mai multe despre:   refugiati,   Irak