Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Înapoi în viitor: Tableta PC care seamănă cu iPad, dar veche de 17 ani

Înapoi în viitor: Tableta PC care seamănă cu iPad, dar veche de 17 ani

O tabletă computer care seamănă izbitor cu iPad, a fost creată acum 17 ani şi a oferit o sclipire pentru viitorul tehnologiei. Clipul realizat de compania americană Knight-Ridder, în anul 1994, înfăţişează tableta care “duce ziarul de azi într-o eră electronică”, scrie Daily Mail.

Roger Fiddler, fondatorul Knight-Ridder, în 1992, vorbşte despre “construirea unui pod de familiaritate” cu publicul. Fiddler spune în clip că “orice formă de media pe care o cunoaştem azi va fi tranformată în următorii 15 ani”.

Predicţia făcută în mijlocul anilor ’90 s-a dovedit a fi uimitor de corectă. Tableta iPad a fost lansată în 2010, la 16 ani după ce Fiddler a introdus pe piaţă The Tablet.Clipul publicitar expune următoarea idee: “Poate fi dificil de înţeles ideea unei hârtii digitale, dar credem că asta se va întâmpla în viitor. Tabletele vor fi o cu totul nouă categorie de computere. Vor cântări foarte puţin, vor fi portabile, vor putea amesteca text cu video şi audio, şi vor fi o parte din viaţa cotidiană a oamenilor”.

Tableta a fost creată de o echipă de jurnalişti, design-eri şi cercetători. Nu a fost niciodată comercializată, în schimb a fost creată pentru a industriei media cum poate evolua consumul de ştiri.

Tableta-ziar, creată acum 17 ani în America

Citeşte mai multe despre:   iPad