Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Încă o țară din Europa anunță că începe să își închidă granițele din cauza pandemiei de coronavirus

Încă o țară din Europa anunță că începe să își închidă granițele din cauza pandemiei de coronavirus

Un articol de: George Lupu - 08 Iul 2020, 14:49
Încă o țară din Europa anunță că începe să își închidă granițele din cauza pandemiei de coronavirus Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C Externe

Olanda a anunțat închiderea granițelor pentru rezidenții din Serbia și din Muntenegru începând de miercuri, la o săptămână după deschiderea acestora. Autoritățile olandeze au invocat o creștere rapidă a cazurilor de COVID-19 în ambele state.

Persoanele care vin din Serbia și din Muntenegru și-au recăpătat dreptul de a călători în Olanda, la 1 iulie, când olandezii, urmând indicațiile Uniunii Europene, și-au redeschis granițele pentru o listă de 14 țări din afara blocului, scrie Reuters.

Dar guvernul olandez a precizat că o creștere a infecțiilor cu coronavirus în Serbia și în Muntenegru l-a obligat să ia din nou măsuri privind restricționarea călătoriilor din aceste state. De asemenea, autoritățile au precizat că olandezii ar trebui să viziteze Serbia și Muntenegru doar dacă este absolut necesar.

 

Proteste în Serbia, după introducerea unor noi restricții

 

Serbia a declarat stare de urgență la Belgrad în weekend din cauza focarelor de COVID-19. Noile restricții impuse de autoritățile sârbe au stârnit revolte la Belgrad, în urma cărora zeci de persoane au fost rănite.

Aleksandar Vucic, președintele Serbiei, a anunțat marți seară că vor fi înăsprite restricțiile pentru a limita și preveni răspândirea noului coronavirus, iar capitala Belgrad va intra în carantină de weekend.

Opoziția reclamă decizia guvernului și susține că populația nu ar trebui să plătească prețul pentru o nouă carantină. După anunțul lui Aleksandar Vucic, câteva mii de oameni au început să se adune în piața parlamentului de la Belgrad. Un mic grup de protestatari a reușit în cele din urmă să spargă cordonul forțelor de ordine și a pătruns pe ușa parlamentului. Cu toate acestea, ulterior, poliția avea să respingă asaltul manifestanților.

 A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Austria a înscris România, Bulgaria și Republica Moldova în „zona roșie”

 

Totodată, miercuri, Austria a emis avertismente de călătorie pentru Bulgaria, România și Moldova, din cauza evoluției pandemiei de  coronavirus care s-a înrăutățit. 

 Austria a ridicat la maxim nivelul de alertă de călătorie pentru vizitele în România, care a fost înscrisă în zona roșie, și le-a transmis cetățenilor săi că sunt de așteptat restricții atât în ceea ce privește traficul aerian, cât și viața publică.

Austria nu este primul stat UE care ia măsuri ca reacție la numărul de cazuri de COVID-19 din țara noastră. Tot mai multe state membre ale UE au impus restricții de călătorie pentru români. Mai exact, la ora actuală, este vorba despre cel puțin zece țări, care fie nu îi mai primesc deloc pe turiștii români, meținându-și granițele închise pentru moment, fie le impun o serie de condiții, fie îi obligă să petreacă 14 zile în carantină.

Citeşte mai multe despre:   Olanda,   COVID-19