Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Încă un stat anunță restricții severe din cauza exploziei cazurilor COVID-19: Numărul celor care vin cu avionul, drastic limitat

Încă un stat anunță restricții severe din cauza exploziei cazurilor COVID-19: Numărul celor care vin cu avionul, drastic limitat

Un articol de: George Lupu - 10 Iul 2020, 08:19
Încă un stat anunță restricții severe din cauza exploziei cazurilor COVID-19: Numărul celor care vin cu avionul, drastic limitat Externe

Guvernul Australiei a fost de acord să reducă numărul sosirilor internaționale cu puțin peste jumătate pe toate aeroporturile pentru a asigura gestionarea corectă a riscului de infecții cu COVID-19 din sistemul de carantină hotelieră.

Prim-ministrul australian, Scott Morrison, spune că va exista „o reducere de peste 4.000 de oameni care pot veni în fiecare săptămână”, începând de luni.

Nu este clar dacă acest lucru înseamnă o capacitate de numai 4.000 de persoane autorizați să pătrundă pe teritoriul australian, deoarece acest lucru va depinde de capacitatea sistemului de carantină, a spus el. Australia limitează sosirile în urma reapariției virusului la Melbourne, scrie bbc.com.

"Va exista acces continuu în Australia, dar numărul de călători care sosesc  cu avionul va fi mai mic", a spus Morrison. "Nu cred că este nerezonabil în circumstanțele în care ne regăsim."

El a anunțat, de asemenea, o revizuire la nivel național a carantinei hoteliere, care va fi condusă de fostul secretar al Departamentului federal de sănătate, Jane Halton, care face parte din comisia de coordonare COVID-19.

Statul Victoria se confruntă cu un val de infecții cu coronavirus legate de sosiri internaționale în carantină la hotelurile din Melbourne, iar orașul nu primește în prezent zboruri internaționale. De asemenea, statul își desfășoară propria revizuire a sistemului de carantină.

Toate zborurile internaționale către Melbourne au fost deja anulate, ceea ce înseamnă că majoritatea zborurilor către Australia merg spre Sydney sau Perth. Peste 300.000 de australieni s-au întors acasă de când a început pandemia de coronavirus.

 

Restricții severe în Australia, de teama unui al doilea val al pandemiei

 Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

Al doilea cel mai populat stat din Australia, Victoria, a anunțat, săptămâna trecută, reluarea restricțiilor privind limitarea adunărilor publice și izolarea la domiciliu, după ce a înregistrat o creștere a cazurilor de coronavirus.

Autoritățile au reintrodus limite privind grupurile de persoane. Astfel, doar cinci persoane grupate pot efectua vizite la rude sau prieteni și doar 10 persoane se pot deplasa grupate la adunările publice.

Premierul Daniel Andrews a avertizat că suburbiile s-ar putea confrunta cu blocaje mai stricte. Totodată, statul va amâna planurile de extindere a relaxării care vizau deschiderea totală a cafenelelor și a restaurantelor.

 

O nouă etapă periculoasă a pandemiei de COVID-19, pe fondul relaxării

 

În majoritatea statelor care au relaxat restricțiile au fost constatate creșteri în ceea ce privește bilanțul cazurilor noi de COVID-19. În acest context Directorul OMS a atras atenția, astfel, asupra faptului că pandemia este în accelerare.

"Lumea este într-o fază nouă şi periculoasă. (...) Există un risc crescut deoarece multe persoane nu mai doresc să fie izolate în casele lor, iar guvernele sunt dornice să îşi redeschidă societăţile şi economiile. (...) Facem apel la toate statele şi toţi oamenii să manifeste vigilenţă extremă", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Unul dintre primele state care au reintrodus restricții severe după izbucnirea unor noi focare de COVID-19 a fost China. Asta după ce numărul cazurilor de contaminare a început să se înmulțească îngrijorător la Beijing.

Citeşte mai multe despre:   Australia,   COVID-19