Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Încă un stat occidental, îngrijorat de situația de peste Prut: ”Canada urmărește îndeaproape ultimele evoluții politice din Republica Moldova”

Încă un stat occidental, îngrijorat de situația de peste Prut: ”Canada urmărește îndeaproape ultimele evoluții politice din Republica Moldova”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Iun 2019, 12:14
Încă un stat occidental, îngrijorat de situația de peste Prut: ”Canada urmărește îndeaproape ultimele evoluții politice din Republica Moldova” Externe

Ambasada Canadei în Republica Moldova, care are sediul la București, a anunțat că autoritățile canadiene sunt îngrijorate de ultimele decizii ale Curții Constituționale privitoare la nerecunoașterea noului Guvern, a suspendării președintelui din funcție și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, potrivit tv8.md.

Canada urmărește îndeaproape ultimele evoluții politice din Republica Moldova. Am luat act, cu rezerve și îngrijorare, de hotărârea judecătorească care a dus la invalidarea noului Guvern de coaliție, urmată de suspendarea Președintelui și decretul privind organizarea de noi alegeri parlamentare.

Încurajăm toate partidele și instituțiile politice din Republica Moldova să se angajeze în dialog pentru a depăși impasul actual. Orice rezoluție trebuie să respecte standardele democratice internaționale, statul de drept și să reflecte voința democratică a poporului moldovenesc. Canada își reafirmă sprijinul pentru parcursul Moldovei către integrare și reformă europeană. Credem cu fermitate că toate deciziile luate pentru a soluționa situația actuală ar trebui să păstreze și să promoveze aceste obiective importante”, se menționează în declarația Ambasadei.

Canada se alătură, astfel, statelor îngrijorate de criza politică de la Chișinău. La mai bine de trei luni distanță de alegerile parlamentare, cele mai importante partide de peste Prut n-au reușit să formeze o majoritate funcțională. Când în cele din urmă s-a coagulat una de „avarie”, între pro-europenii de la ACUM și pro-rușii președintelui Dodon de la PSRM, Curtea Constituțională - considerată ca fiind controlată de Vladimir Plahotniuc - a împiedicat formarea noului cabinet și a cerut dizolvarea Parlamentului.
 

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   Canada