Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ! Au fost 28,9 grade Celsius aproape de Oceanul Arctic, iar nivelul CO2 din atmosferă a ajuns la cel mai înalt nivel din timpul existenței omenirii

ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ! Au fost 28,9 grade Celsius aproape de Oceanul Arctic, iar nivelul CO2 din atmosferă a ajuns la cel mai înalt nivel din timpul existenței omenirii

Un articol de: Ioana Ungureanu - 15 Mai 2019, 15:07
Foto: pixabay.com Externe

Schimbări climatice îngrijorătoare. Poluarea atinge cote maxime, iar aproape de Oceanul Arctic s-au înregistrat, în weekend, 28,9 grade Celsius.

Specialiștii au anunțat că, sâmbătă, în orașul Arhangelsk, din Rusia, termometrul a indicat aproape 30 de grade, în condițiile în care temperatura medie în această perioadă a anului este de 12 grade Celsius, potrivit Hotnews.

Valul de căldura a atins și în Finlanda, În aceeași zi, termomentrele au indicat și 25 de grade,  cea mai mare temperatură din țară în acest seson până acum.

De asemenea, în Groenlanda și Alaska sezonul de topire a ghieții a început cu circa o lună mai devreme.

Experții spun că încălzirea globală are la bază creșterea masivă a concentrației dioxidului de carbon. Un observator din Hawaii a măsurat sâmbătă o concentrație de dioxid de carbon de 415 părți pe milion, mult mai mare decât alte valori atinse vreodată în ultimii cel puțin 800.000 de ani. 

”Acesta este primul moment din istoria omului când atmosfera planetei noastre conține mai mult de 415 ppm (părți la milion) de CO2. Nu doar în istoria consemnată, nu doar de la inventarea agriculturii, acum 10.000 de ani. Ci din ultimele milioane de ani, dinainte ca oamenii să existe”, a scris pe Twitter meteorologul Eric Holthaus.