Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ! Creșterea nivelului mării, de două ori mai mare decât era preconizat. Peste 1,7 milioane de kilometri pătrați de teritoriu, înghițiți de ape

ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ! Creșterea nivelului mării, de două ori mai mare decât era preconizat. Peste 1,7 milioane de kilometri pătrați de teritoriu, înghițiți de ape

Un articol de: Ioana Ungureanu - 21 Mai 2019, 12:12
Foto: Pixabay Externe

Schimbările climatice se simt în orice colț al lumii. În urmă cu o săptămână, au fost circa 30 de grade Celsius în apropierea Oceanului Arctic, iar nivelul de CO2 din atmosferă a ajuns la cel mai înalt nivel din timpul existenței omenirii.

Creșterea nivelului mării este de două ori mai rapidă decât se preconiza.

Un nou studiu al Universității din Bristol arată că nivelul mării ar putea crește cu până la 238 de centimetri până în anul 2100, fapt care va însemna pierderea a peste 1,7 milioane de kilometri pătrați de teritoriu, scrie Profit.

Totodată, temperaturile vor crește cu până la 5 grade Celsius.

Inițial, specialiștii spuneau că, până în 2100, nivelul mării va crește cu cel mult un metru. Diferența este semnificativă.

Vor fi sute de milioane de oameni strămutați și orașe întregi înghițite de ape.

Experții spun că încălzirea globală are la bază creșterea masivă a concentrației dioxidului de carbon. Un observator din Hawaii a măsurat la începutul lunii mai o concentrație de dioxid de carbon de 415 părți pe milion, mult mai mare decât alte valori atinse vreodată în ultimii cel puțin 800.000 de ani. (Detalii AICI)