Incendii de vegetație de proporții în Grecia. Un nor de fum a plutit deasupra Atenei (VIDEO)

Incendii de vegetație de proporții în Grecia. Un nor de fum a plutit deasupra Atenei (VIDEO)

Tempraturile caniculare și lipsa precipitațiilor au contribuit la declanșarea maiu multor incendii de vegetație în Grecia.Vineri dimineață, pompierii au evacuato casă de bătrâni și 400 de copii cu vârste între 7 și 16 ani, aflați într-otabără de varăîn apropiere de orașul Corint,situatapropiereaAtenei,din cauza focului care se apropia.Tot de urgență a fost evacuată și o unitate militară, care prezenta risc de explozie din cauzadepozitelorcu munițiepe care le găzduia.

Sutede pompieri ajutați deșase elicoptere și alte șase aeronaves-au luptat să lichideze focarele,înainte de a ajunge la casele din zonă.
Potrivit Serviciului de Pompieri, foculeste alimentat deiarbă uscată și vegetațieși propagatde vânturileputernice.

Potrvit presei internaționale,flăcărilor se întind pe11 kilometri.

Vâlvătaia care a cuprins Evia, a doua cea mai mare insulă grecească a generat un nor de fum care a plutit deasupra Atenei aflată la 110 kilometers în vest, scriewww.sunnewsonline.com.

Croația și Italia se pregătescsă trimită ajutoareconstând în echipament ncesare intervenției pompierilor, în urma unui apel lansat deautoritățileelene.
Incendiile de vegetațiesunt frecvente în Greciadin cauza verilorcalde și secetoase ale țării. În 2018, peste 100 de persoane au murit în momentul în care un incendiu forestier rapid a cuprins stațiuneade pe litoral Mati, situatăla nord-estul capitalei.

Românii care vor să călătorească în Grecia în această perioadă trebuie să aibă asupra lor un test negativ penru COVID-19

Autoritățile dinGreciaau decisca, începând de marți, 14 iulie, toți turiștii care intră în țară prin vama Kulata-Promachonas trebuie să prezinte un test negativ pentruCOVID-19. Este vorba despre un test molecular care trebuie să fi fost făcut cu cel mult 72 de ore înainte și care să ateste faptul că persoanele în cauză nu sunt contaminate cu noulcoronavirus. Anunțul autorităților de la Atena a provocat însă îngrijorări în rândul turiștilor români care și-au planificat deja concediile înGrecia. Asta fie pentru că unii dintre ei ar trebui să ajungă în destinația de vacanță chiar la începutul săptămânii viitoare, atunci când intră în vigoare noile reguli, și nu mai au timpul necesar pentru a face testul pentruCOVID-19, fie pentru că în acest moment este destul de greu să obții un test valabil într-un interval de 72 de ore atunci când ai planificat un drum cu mașina până înGrecia. În multe cazuri, în România, rezultatul unui test pentru infecția cu noulcoronaviruspoate veni și în 24-48 de ore sau chiar mai mult, în funcție de laborator.

În aceste condiții, unii dintre ceicare se pregătesc de vacanță în această țară se plâng că testul pe care trebuie să îl facă în țară înseamnă o cheltuială consistentă în plus față de costul vacanței, mai ales că este vorba despre un concediu cu întreaga familie. Pe de altă parte, sunt și persoane care susțin că în acest context vor renunța sămai călătorească înGreciaîn acest an.

Urmăriți B1TV.ro și pe