Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Incident la festivitățile prilejuite de Ziua Franței: Un paraşutist care efectua un salt s-a rănit la aterizare

Incident la festivitățile prilejuite de Ziua Franței: Un paraşutist care efectua un salt s-a rănit la aterizare

Un paraşutist care efectua un salt la încheierea paradei militare organizate sâmbătă cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei pe Champs-Elysées s-a rănit uşor la aterizarea în Place de la Concorde, în faţa tribunei prezidenţiale, relatează Liberation, în ediţia electronică.

După câteva minute şi după intervenţia echipelor de prim-ajutor, preşedintele François Hollande a mers să întrebe despre starea militarului rănit la piciorul drept.

Din fericire, acesta a fost unicul incident la festivităţile din Franţa.

Preşedintele Francois Hollande, împreună cu membrii guvernului francez, au asitat la tradiţionala paradă militară de pe Champs-Elysées. Alături de şeful statului, în tribuna oficială a luat loc şi Prima Doamnă a Franţei, Valérie Trierweiler. Peste 500 de avioane şi elicoptere au brăzdat cerul Franţei la mitingul aviatic.

400 de vehicule militare şi nu mai puţin de 200 de cai au defilat pe celebrul bulevard din capitala franceză. Parada militară a trecut prin Piaţa Etoile până la Place de la Concorde.

După parada militară, liderul de la Elysee s-a întâlnit cu soldaţii răniţi în misiune şi cu familiile celor căzuţi la datorie. Hollande va relua o tradiţie abandonată de predecesorul său Nicolas Sarkozy şi va da un interviu televizat.

Pe lângă parada militară fastuoasă, francezii vor avea partea de numeroase alte distracţii: baluri populare, concerte, focuri de artificii şi un spectacol de sunet şi lumini în parcul din faţa Turnului Eiffel.

Ziua națională a Franței comemorează căderea în anul 1789 a închisorii Bastilia, devenită devenita închisoare regală si considerată un simbol al absolutismului. Pentru prima dată, Ziua Franţei a fost sărbătorită la 14 iulie 1790.

Ziua Franței, sărbătorită cu fast
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Franta\