Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Incredibil! Descifrarea celebrului manuscris Voynich, retrasă de pe Internet

Incredibil! Descifrarea celebrului manuscris Voynich, retrasă de pe Internet

Un articol de: Redacția B1.ro - 17 Mai 2019, 21:01
Externe

Universitatea din Bristol, cea care a anunţat că unul dintre cercetătorii săi a descifrat codul faimosului manuscris Voynich, a retractat după ce au fost ridicate semne de întrebare cu privire la rezultatele acestei cercetări, informează vineri Press Association preluată de Agerpres.

Universitatea din Bristol a retras de pe pagina sa de internet un articol care se referea la rezultatele obţinute de dr. Gerard Cheshire, după ce „au fost exprimate preocupări referitoare la validitatea cercetării''.

Cu câteva zile în urmă, universitatea anunţase că dr. Cheshire, cercetător asociat, a reuşit să descifreze în doar două săptămâni codul manuscrisului, descoperirile sale fiind publicate în revista Romance Studies.

Cheshire a prezentat modul în care a reuşit să descifreze manuscrisul şi a subliniat totodată că acesta reprezintă singurul exemplu cunoscut de limbă proto-romanică.

„Am trăit o serie de momente 'evrica!' în timp ce descifram codul, urmate de un sentiment de neîncredere şi entuziasm când am realizat amploarea realizării, atât în ceea ce priveşte importanţa lingvistică cât şi a revelaţiilor despre originea şi conţinutul manuscrisului'', a spus el.

Citeşte mai multe despre:   Voynich
 
 
 
Loading...